Home Košarka Mlađi uzrasti CMB San Giovanni di Valdarno ponovno pobjednik pazinskog turnira

CMB San Giovanni di Valdarno ponovno pobjednik pazinskog turnira

SHARE

CMB iz San Giovanni di Valdarna treći puta zaredom (predvođeni sportskim direktorom velikim prijateljem Pazina i posebno pazinskih košarkaša legendom košarke u Toscani i Italiji Paolom Spaghettijem Spagom) osvojio je prvo mjesto na turniru u mini košarci u godištu 2009. kojim se u prvim danima siječnja otvara pazinska košarkaška sezona.

U dva dana na mini koševe visine 2,65 cm paralelno su na dva terena u dvije skupine održavane utakmice. Prvi dan nakon otvaranja turnira od strane Patricka Rabara, tajnika Sportske zajednice grada Pazina, svaka ekipa igrala je po tri utakmice u skupini. Drugi dan sve ekipe igrale su po još dvije utakmice u razigravanju za plasman od prvog do osmog mjesta.

Iako su gosti iz Toscane treći puta zaredom bili pobjednici turnira, a iza njih su redom bili plasirani Pula 1981, Poreč, Pazin, Fsv Rijeka, Ri basket Rijeka, druga ekipa Pazina i Rovinj puno važnija je i svrha svih pazinskih turnira da se mladi igrači uz pokazivanje košarkaških vještina uče fer i sportskom ponašanju, snalaženju u timskoj igri i poštivanju suparnika, sudaca i pomoćnih sudaca te svih sudionika na turniru.

Uz Darija Lukšića i Tanju Ančić koji su podnijeli najveći teret na turniru treba spomenuti Tea Erik, Tina Baću, Roka Paulišića, Damjana Dušković, Petra Rabar, Leona Travalju, Luku Guština i druge koji su kao suci ili pomoćni suci sudjelovali u 20 utakmica u kojima je sudjelovalo stotinjak mladih igrača. Također uz Pazinsport i Sportsku zajednicu grada Pazina uz čiju je podršku organiziran turnir treba spomenuti i Natašu Ladavac koja je fotografijama popratila turnir.