Home Nogomet Treća HNL Zapad Cres i Buje na pragu trećeligaškog društva – je li već danas...

Cres i Buje na pragu trećeligaškog društva – je li već danas sve poznato?!

SHARE

Dosta se posljednje vrijeme govori o saveznim ligama, pogotovo u okvirima struktura HNS-a. Zbog toga, nama je posebno zanimljivo kako će izgledati Treća HNL Zapad naredne sezone. Čini se kako je ovih dana dobila prve snažnije obrise.

Naime, iz izvora bliskih vrhu HNS-a doznajemo kako se Cres i Buje već danas mogu smatrati trećeligašima. Omogućilo bi to ligu s 14 klubova, samim time i „normalnih“ 26 kola što bi donijelo i blago rasterećenje u troškovima, ali i znatno sličniji sustav duhu ligaškog natjecanja.

Buježima nije lako, financije će im se sigurno promijeniti, ali sve ostalo za trećeligaško društvo imaju. Blago će korigirati/posložiti možda tek omladinski pogon, međutim već je sada jasno da samo oni sami sebe mogu spriječiti pri ulasku u Treću HNL Zapad.

Cres je klub koji je od 2016. godine u Četvrtoj NL NS Rijeka i koji cijelo to vrijeme napreduje u konstanti. Činjenica je da ih grad redovno prati, da su uspjeli omladinski pogon posložiti tako da mogu igrati lige središta te da infrastrukturne uvjete imaju bolje od nekih koji su trenutno u ligi čak i ako ne uzmemo u obzir državni Zakon o otocima, što bi HNS mogao učiniti.

Sve u svemu, doima se da bi u narednoj sezoni Treća HNL Zapad mogla imati normalnije, logičnije prvenstvo od ovog kojeg je korona zaustavila – mnogi će reći, na sreću. O svemu će se više znati kroz mjesec dana, ali prema postojećim razmišljanjima nekih ljudi u HNS-u, Cres i Buje bi trebali dobiti licencu.