Home Nogomet Treća HNL Zapad “Crveni” s Laca teško, ali zasluženo

“Crveni” s Laca teško, ali zasluženo

SHARE
Ivan Bijelić, ofenzivac Novigrada

Momčad s novigradskog Laca i dalje je u utrci za sam vrh. Današnji joj suparnik iz Senja ničime nije uspio nauditi, i Novigrađani postaju jedan od glavnih kandidata za utrku za samim vrhom ljestvice.

Nisu krenuli Novigrađani onako kao prošloga vikenda, no i ovoga su puta bili dominantna momčad. U 9. minuti Budan je probio lijevu stranu, uputio odličnu loptu za Dukađina, no Herman je spreman.

Sa 18 metara iskosa iz slobodnog udarca sa lijeve strane pokušao je Flavio, Brazilac u crvenom dresu, no stativa se ispriječila. Pokušao je Dukađin nakon ubačaja Ivančevića sa desne strane glavom, no i  ovoga je puta Herman izišao kao pobjednik.

No, Salihića nije ukrotio. Ubacio je Ivančević u 35. minuti a Salihić bio precizan i pogodio lijevi kut senjskoga gola za vodstvo „crvenih“. Nakon asistencije, minutu pred kraj prvoga dijela oprobao je svoj udarac Ivančević, no Herman je i ovoga puta spreman.

Prvi, kakav takav pokušaj gostiju bilježimo u 50. minuti kada Tin Lagumdžija šutira sa dvadesetak metara, no to prolazi pokraj gola. I onda, minutu kasnije Ivančević je probio desnu stranu, podvalio pas na Đurića koji gura Šolića u čistu situaciju za povećanje vodstva Novigrada na 2:0.

Vratili su se gosti u utakmicu u 66. minuti. Pogrešan pas dao je Škare, a loptu je presjekao Pejanović, ušao u šesnaesterac domaćina i pored Frigana pogađa za 2:1.

Omeo je taj pogodak domaćine pa do konca susreta nisu uspjeli stvoriti ništa posebno. Dapače, Nehaj je bio blizu poravnanja u dva navrata. Papić je pokušao u 71. minuti no Frigan je priseban, a pokušaj Tomca iz slobodnog udarca u posljednjoj minuti nadoknade prošao je kraj vratiju. Bilo kako bilo, više no zasluženi trobod domaćina.


NOVIGRAD – Igralište Laco – 3. HNL Zapad – 8. kolo – SUDAC: Luka Milković (Viškovo), POMOĆNICI: Marko Balen (Rijeka), Nenad Balen (Matulji)

NOVIGRAD – NEHAJ 2:1 (1:0)

Žuti kartoni: Šolić (Novigrad), Hodak, Prizmić, Filipović, Lagumdžija, Hajdini (Nehaj)

Strijelci: 1:0 Salihić 35′, 2:0 Šolić 52′, 2:1 Pejanović 66′

NOVIGRAD: Frigan, Rošić, Pinto, Salihić (36. Đurić), Dukađin, Kalačević, Budan, Ivančević, Šolić, Beck, Škare

Trener: Srđan Radonjić

NEHAJ: Herman, Tomac, Pejanović, Svast (46. Hajdini), Ćaćić (70. Vukelić), Filipović, Hodak (70. Papić), Lagumdžija, Brnja, Hodak, Buqaj (46. Prizmić)

Trener: Nehajev Svast