Druga ŽNL Istra

Dalibor Radešić: “Palac gore za Višnjan i Peruške, a Buzetu čista petica!”

Promijenili smo malo uređivačku politiku od ove natjecateljske sezone, te više u našim vijestima nećete moći pronaći najave pojedinih nogometnih liga.

No, svakako ćemo prije svakog narednog vikenda malo “proćakulati” sa akterima te lige koji će nam dati svoje viđenje odigranog kola.

Pa da vidimo što o prvom kolu ovog zanimljivog natjecanja kaže trener Vižinade, Dalibor Radešić.

“Ako je prvo kolo najava onoga što nas čeka u drugoligaškoj karavani u ovoj sezoni morali bi biti zadovoljni i nagledati se zanimljivih dvoboja.

Tri remija, tri pobjede domaćina i pobjeda Buzećana u Taru jamstvo su zanimljive jeseni. Pa krenimo od možda najvećeg iznenađenja, a to je gostujuća pobjeda Buzetske momčadi koja je Taranima u subotu pokvarila feštu. Dobro su odradili završetak lanjske sezone i čini se da igraju s “guštom” i ove, onako kako bi u županijskoj ligi i priličilo”, rekao je Radešić pa nastavio:

“U Momjanu pravi lokalni derbi…Osam golova i deset žutih kartona nije dalo odgovor tko je bolji između zelenih s Breca i crvenih iz Brtonigle. Vjerovatno je to dvoboj s najviše stranih igrača na terenu u 2. ŽNL.

Peroj i Valdebek kao novaci u ligi nisu se osramotili, naprotiv obje ekipe u gostima, jedni kod dojučerašnjeg županijskog prvoligaša Višnjana, drugi kod neprikosnovenih vladara 2. ŽNL iz Peruški, pružili su dobar otpor, štoviše i poveli ali su obje ekipe ostale kratke za bodove koje će morati tražiti negdje drugdje, kod manje pragmatičnih ekipa od Višnjana i Peruški koji su po meni glavni favoriti za naslov“, rezonira trener Vižinade.

“Još jedan novak, Valbandon, nakon godinu dana izbivanja čini se konsolidiran i ubrao je prvi bod u vatrometu golova kod favoriziranog Kanfanara. Supetarci i Kaštelirci su igrali na sigurno po sistemu bolje “vrabac u ruci” nego “golub na grani” dok je Petrovija suvereno odradila nedeljnu mantineju u  te podarila nama četiri laka komada u utakmici u kojoj ni u jednom trenutku nije bilo upitno pitanje pobjednika.

Generalno za primijetiti atipično prvo kolo s malo žutih kartona izuzmemo li utakmicu u Momjanu i tek jednim ‘crvendaćem’ u sedam susreta. Na povratku travnjacima palac gore za Višnjance i Peruške, a Buzećanima čista petica”, jasan je Dalibor, trener Vižinade koji režira njene najljepše uspjehe.

PORTIERI DRUGA ŽNL – 2. kolo

Vižinada – Valdebek

Petrovija – Peroj (zamjena domaćinstva)

Buzet – Arne Peruški

Valbandon ’72 – Istra Tar

Kaštelir Labinci – Kanfanar

Brtonigla NV – Puris

Višnjan 1957 – Momjan 1947

Kalendar

srpanj 2024
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031