Home Nogomet Druga NL Dalibor Šuran: “Drago mi je da startamo s prvenstvom, mislim da i...

Dalibor Šuran: “Drago mi je da startamo s prvenstvom, mislim da i dečki jedva čekaju početak”

Iako ove sezone na IstraSportu neće biti klasičnih najava kakve smo viđali dosad, prva su kola uvijek zanimljiva. Ove subote, 19. kolovoza 2023., s početkom u 17:30, porečki Jadran na svom Velom Joži dočekuje lanjskog drugoligaša Hrvatski Dragovoljac.

Dragovoljci su ove godine ispali u treći rang natjecanja u Hrvatskoj, međutim vjerojatno su spremni biti ozbiljan akter u SuperSport Drugoj NL, kako već neko vrijeme zovemo jedinstvenu treću ligu u Hrvata.

Doveli su Guilhermea de Souza iz Mladost Ždralovi, ali i više od deset novih igrača iz Marsonie, Uskoka, Dugog Sela, Sesveta, Segeste i ostalih klubova iz tog „prstena“. Porečani s druge strane, zadržali veći dio momčadi.

„Drago mi je da startamo s prvenstvom, mislim da i dečki jedva čekaju početak, nakon šest tjedana pripremama. Moram ih pohvaliti za odrađene pripreme s obzirom da su dolazili na treninge direktno s posla“, krenuo je na početku trener Jadrana Dalibor Šuran pa nastavio:

„Prvo kolo imamo HD koji je lani ispao iz druge lige te su nam nepoznanica, promijenili su gotovo cijeli roster, ali su mlada momčad, sigurno željna dokazivanja. Očekujem tvrdu i tešku utakmicu, ponajviše zbog velikih vrućina te se nadam našoj dobroj igri i smanjivanje broja grešaka iz prošlog prvenstva gdje smo primali golove u posljednjim minutama, najviše zbog neiskustva i mladosti.“

Šuran je rekao da ga jako veseli što je ostala na okupu okosnica momčadi te da ima sve pozicije u kadru „poduplane“ te su igrači i godinu iskusniji igranja u toj ligi. Cilj je borba za pozicije u gornjem domu ljestvice, što on smatra i da zaslužuju.

„Za kraj, pozivam sve simpatizere kluba, a posebno naše vjerne Šajete do dođu u što većem broju te da nas podrže, a koristim priliku da čestitam rođendan njihovom vođi Nikiju Ramadaniju – danas slavi“, zaključio je Šuran.

S Kastva dolazi glavni arbitar utakmice, Ivan Šantić, a pomoći će mu talentirani mladi suci iz okruženja – Danijel Tonković iz Otočca te Mauro Mušković, također s Kastva. Delegat je Marinko Puškarić iz Rijeke.