Home Nogomet Ostalo Dalibor Šuran novi je trener porečkog Jadrana

Dalibor Šuran novi je trener porečkog Jadrana

SHARE
Dalibor Šuran (FOTO: Alex Knapić)

Ovih dana sve se češće priča o trenerskim promjenama, odnosno o novim trenerima klubova. Kako je Danijel Jumić otišao iz porečkog Jadrana u pulsku Istru 1961, mjesto trenera seniora bilo je upražnjeno, a od danas to više nije.

„Evo, na Upravnom odboru kluba donesena je odluka kako je novi trener seniora Dalibor Šuran, dosadašnji pomoćnik Danijelu Jumiću kojim se ovim putem u ime kluba zahvaljujem na svemu što je napravio za Jadran. Klub je sigurno s polja struke, ali i organizacije, na višem nivou nego prije Jumićevog dolaska na to mjesto. Čestitam Istri 1961 na izboru, a Jumiću želim svu sreću“, rekao je Edi Ribarić, predsjednik Jadrana.

Novi trener Dalibor Šuran je u porečki nogometni ponos došao sa sedam godina. U svojoj karijeri nastupao je za Orijent 1919, pulsku Istru, ali i Pulu 1856 (Pulu Staro Češko) da bi se 2005. vratio u Jadran kao igrač gdje je 2012. završio karijeru. Tada postaje trener u omladinskoj školi nogometa da bi prije godinu dana postao Jumićev pomoćnik, a danas prvi čovjek struke u Poreču.

Jadran će u novoj sezoni igrati Treću HNL Zapad, a obzirom na stabilnost kluba i infrastrukturu, doima se kao klub koji je trenutno od svih istarskih najbliži drugom nogometnom razredu u Hrvata, ukoliko Novigrad ne krene u novi uspon.