Druga NL

Dalibor Šuran poručuje: “Mišljenja sam da smo jači nego jesenas, ali to moramo pokazati i na travnjaku!”

U subotu, 25. veljače, s početkom u 15 sati, na porečkom stadionu SRC Veli Jože igra se prvi prvenstveni susret Jadrana u 2023. godini, a protivnik je Hrvace, momčad koja ih je na otvaranju natjecanja jesenas pobijedila s 4:3 golom u trećoj minuti nadoknade.

„Nakon šest tjedana odrađenih priprema, svi željno očekujemo start. Dečki su odlično odradili pripreme i sve što se pred njih postavilo. Imali smo sreću da osim Lepinjice nitko nije imao neke teže ozljede, a sada se malo lakše ozlijedio Rodrigo koji ima istegnuće zadnje lože te Vlizlo. Naravno, još uvijek su ‘out’ Radman i Mofardin tako da nekompletni krećemo u prvenstvo“, rekao je početku Dalibor Šuran.

Momčad se promijenila u odnosu na jesen. Otišli su Filipović i Bernobić, a stigli su Ivan Macan, Paolo Matteoni, Andrea Banić i spomenuti brazilski ofenzivac Rodrigo. No, uspostavljena je i suradnja s Istrom 1961 koja je ustupila pet igrača koje će moći Šuran koristiti po potrebi.

Na kraju ipak Jadranu nisu ustupljeni Maurić, Rovis, Iovu i Bradarić, nego od prvo dogovorene devetorke njih petorica: Lovre Knežević, Franco Corelli, Marin Žgomba, Kristijan Kopljar i vratar Jan Paus Kunšt.

Sve su to kvalitetni mladi nogometaši pa se doima da je Jadran jači ovo proljeće, a to misli i trener Šuran: „Mišljenja sam da smo jači nego jesenas, ali to moramo pokazati i na travnjaku. Prvo kolo nas očekuje bitna utakmica protiv Hrvaca, možda najviše s psihološkog aspekta, jer nakon njih imamo tri teška gostovanja, a bodovi su nam prijeko potrebni, kako bi što prije osigurali ostanak u ligi te samim time do kraja igrali rasterećenije“, kaže popularni Šure pa zaključuje:

„Bude li pristup i voljni moment kao na treninzima i prijateljskim utakmicama, onda pobjeda neće biti upitna, a sve će biti puno lakše uz podršku naših vjernih Šajeta.“ Ivan Vukančić iz Benkovca će biti glavni sudac utakmice, a Mario Lončar iz Čačinca i Dario Pranjić iz Dugog Sela će biti pomoćnici.


Kalendar

srpanj 2024
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031