SHARE

Na stadion NK Vuteksa u Vukovaru, sutra u srijedu, 31. kolovoza 2022. godine, s početkom u 16:30, porečki Jadran igra prvo kolo Kupa Hrvatske. Protivnik je, jasno, NK Vuteks Sloga, ambiciozni trećeligaš sa istoka Hrvatske.

„Nakon prva dva kola u kojima smo osvojili samo bod, a igrom, stvorenim šansama i s četiri postignuta pogotka mogu biti zadovoljan, a sutra nas očekuje još jedna teška utakmica protiv vrlo dobrog protivnika“, rekao je na početku trener Dalibor Šuran.

Očito zna o čemu priča, jer Vuteks Sloga u prva dva kola 3. NL Istok ima maksimalnih šest bodova. U prvom su kolu s 2:0 pobijedili Croatiu Đakovo, a u drugom golom u nadoknadi Slogu iz Nove Gradiške s 4:3.

Velikih imena nemaju, ali bodovi i rezultati govore za sebe. S druge strane, Porečani neće biti kompletni zbog poslovnih obaveza pojedinih igrača, a nedostajati će i Adam Mofardin zbog crvenog kartona iz Hrvaca.

„Prvenstvo nam je prioritet, ali napraviti ćemo sve kako bi prošli u Kupu Hrvatske jer bi nas u slučaju prolaska čekao jedan od prvoligaša, a to bi bila lijepa nagrada za dečke, ali i cijeli klub“, završio je Dalibor Šuran, trener Jadrana.

Utakmicu sudi Filip Cindrić iz Nove Kapele, a pomoćnici će mu biti Nikola Kečkiš iz Virovitice i Igor Babić iz Orahovice. Četvrti sudac dolazi iz Osijeka, a zove se Domagoj Kečinović. Delegat je prvoligaški, Marko Ilijašev iz Belog Manastira.