Home HRVATSKA I SVIJET Football Dan za pamćenje – sva četiri hrvatska kluba prošla treća pretkola europskih...

Dan za pamćenje – sva četiri hrvatska kluba prošla treća pretkola europskih kupova !

SHARE

Treći kolovoza 2017. godine ostati će zlatnim slovima upisan u povijest hrvatskog nogometa! Naime, nakon što je jučer Rijeka izborila playoff Lige Prvaka, isto to su u Europa Ligi napravili Dinamo, Hajduk i Osijek!

Samo je Dinamo bio izraziti favorit protiv norveškog Odda, ali je usprkos vrlo lošoj igri uspio sa 0:0 u gostima proći u narednu grupu. Ako je prolaz Rijeke pomalo neočekivan, a Hajdukov protiv Brondbya nekakvo olakšanje, jer su svi vjerovali da Splićani to mogu, iako su u prošlosti znali i protiv lošijih protivnika neugodno iznenaditi svoje navijače, onda se druga pobjeda Osijekom nad europskim velikanom PSV-om može nazvati samo nastavkom bajke.

Beskompromisno, hrabro i pametno igrali su Osječani, a za to nagrađeni najvećim uspjehom u povijesti kluba. Petar Bočkaj prekrasnim je “slobodnjakom” doveo miljenike Kohorte u vodstvo, a PSV je u čitavih 90 minuta dva puta šutirao u okvir vrata i danas sjajnog Malenice.

Koliko je Osijek ovo zaslužio dovoljno govori i podatak da mu nije dosuđen čisti jedanaesterac osam minuta prije kraja, a da PSV ničim nije pokazao da je trenutno bolja momčad od Zekićeve “škvadre”.

Ovim je rezultatima HNL neslužbeno dobio drugo mjesto u Ligi Prvaka u narednoj sezoni, što znači da će doslovno pola lige igrati europske utakmice, jer tri kluba igraju Europa Ligu. Čestitke svim klubovima – ovo je dan za pamćenje!