Home Rukomet Prva HRL Jug Danijel Benčić: „Uvjeren sam da će se Kovari ponovno vinuti u visine...

Danijel Benčić: „Uvjeren sam da će se Kovari ponovno vinuti u visine kojima pripada“

SHARE

Danijel Benčić predsjednik je uprave tvrtke Rudan iz Žminja koja je dosad bila generalni sponzor labinskog rukometnog ponosa. Tim povodom zamolili smo ga za kratko obraćanje i komentar minulog razdoblja u kojem je klub nosio njihovo ime.

“Dragi prijatelji,

koristim priliku zahvaliti se ovim putem ispred tvrtke Rudan d.o.o. i u svoje osobno ime cijeloj rukometnoj zajednici Rudan Labin, na čelu sa predsjednikom kluba Patrikom Frankovićem ali i svim ostalim članovima tog prekrasnog kolektiva na ugodnoj i više nego korektnoj suradnji u protekle dvije godine, u kojima je klub nosio ime po našoj tvrtci kao generalnom sponzoru i u potpunosti ispunio sva naša očekivanja.

Iako su naše intimne želje u sportskom smislu, kao uostalom i svakog simpatizera kluba, bile veće, ne možemo biti razočarani jer smo ovim dvogodišnjim ugovorom kao glavni sponzor okrunili naše poznanstvo i spontanu suradnju čiji počeci sežu daleko ranije u prošlost, a što je još važnije, osjećam da smo jedni u drugima pronašli prijatelja za budućnost!

Isto tako, zahvaljujem se svim navijačima i simpatizerima kluba koji su poduprli i poštovali odluke kluba, prvenstveno onu najizazovniju, vezanu uz promjenu imena. To nije mali čin jer Nomen est omen. Hvala i kritičarima promjene imena, i Vaše smo komentare pročitali, koji put se na njih nasmijali, od dobronamjerne kritike možda nešto i naučili. Ono što je sigurno, ovu suradnju nikad nismo i nikad ne bismo zloupotrijebili.

Bile su ovo dvije dijametralno suprotne sportske godine, intenzivirali smo suradnju u trenutcima kada je bilo izvjesno da će klub igrati najviši rang sportskog natjecanja, Premijer ligu, dali dodatno potrebnu podršku klubu u trenutcima kada je doživljavao novi uzlet i novu renesansu. Ponosni smo što smo bili dio te lijepe priče, uživali smo skupa sa klubom, veselili se njegovim uspjesima.

Ništa manje nismo bili ponosni ni kada je klub sljedeće godine igrao niži razred natjecanja, u kojem je sportski kolektiv iako pomlađen i bez bitnih i zvučnih sportskihuzdanica davao svoj maksimum i borio se „kovarski“, onako kako klubu iz Labina i priliči. Nesretna javnozdravstvena situacija prekinula je tu borbu na jedan „nekorektan“ i „nesportski“ način, utjecala je na to da klub ali i sport općenito mora proći Scile i Haribde kako bi se opet vinuo u visine kojima pripada.

Uvjeren sam da će Kovari uspjeti pronaći taj put i ugledati svijetlo na izlazu iz „rudnika“, a tvrtka Rudan, iako neće više biti glavni sponzor, sigurno je da će im na tom putu ostati prijatelj, saveznik i vjerni navijač! Sretno Kovari“, poručio je na kraju Benčić.