Home Boćanje Ostalo Darijan Živolić i Carolina Bajrić u mješovitom paru srušili državni rekord

Darijan Živolić i Carolina Bajrić u mješovitom paru srušili državni rekord

SHARE
Darijan Živolić (FOTO: Facebook)

Hrvatska boćarska reprezentacija u sastavu Carolina Bajrić, Rija Vojković, Pero Čubela i Darijan Živolić predvođena izbornikom  Čedom Vukelićem ostvarila je još jedan odličan rezultat i potvrdu svjetske vrijednosti Hrvatske u svijetu boćanja.

Na prvom Svjetskom kupu u izbijanjima (discipline: mješovito brzinsko, mješovito precizno i štafetno izbijanje) održanom u St. Vulbas  u Francuskoj od 08.-10.02.2019. Hrvatska je reprezentacija osvojila treće mjesto iza prvoplasirane Francuske i drugoplasirane Italije.

Tom prilikom osvojila je isti broj bodova kao i Italija, i samo zahvaljujući čudnom načinu bodovanja ostala je u poretku  iza Italije, iako je imala više osvojenih prvih mjesta na natjecanju. Na natjecanju je Hrvatska štafeta u sastavu Carolina Bajrić i Darijan Živolić ostvarila novi državni rekord s 51 pogodak od 57 izbačaja u disciplini mješovita štafeta.

Za vrijeme natjecanja zasjedao je i Izvršni odbor Svjetske boćarske federacija na kojem je sudjelovao i Hrvatski dopredsjednik Denis Peršić. I.O. F.I.B rješavajući tekuću problematiku među ostalim usvojio je i međunarodni kalendar natjecanja za 2019., i odredio formulu natjecanja na SP za mlade koje če se ove godine igrati u dvije kategorije (U18 i U23) u disciplinama: par klasično, brzinsko izbijanje, štafetno izbijanje i precizno izbijanje.

Od većih natjecanja u međunarodnom kalendaru ističemo SP za mlade od 24.-28.09.2019. u Talijanskom Alassiju, EP za boćarice od od 09-12.09.19. u Francuskom Beziersu, SP za seniore u Francuskoj u Lyonu od 19.-23.09.19. i 2. Svjetski kup za boćarice od 23.-26.10. u Čileu.