Home ISTRA Boćanje Darijan Živolić u reprezentativnom dresu putuje u Francusku

Darijan Živolić u reprezentativnom dresu putuje u Francusku

SHARE
Darijan Živolić (FOTO: BK Istra Poreč)

U francuskom Saint Vulbasu će se od 8. do 10. veljače 2018. godine održati međunarodni reprezentativni turnir “Jeannot Vedrine” u tehničkim disciplinama (brzinsko i precizno izbijanje, te mješovite štafete) na kojem će pod vodstvom trenera Čede Vukelića nastupiti četvero hrvaskih reprezentativaca od kojih i jedan Istrijan, Darijan Živolić iz Pule, uz Peru Ćubelu (Zrinjevac, Zagreb), Carrolinu Bajrić (Čavle ŠB) i Riu Vojković (Komiža).

Živolić je nekadašnji svjetski prvak i rekorder u štafetnom izbijanju, a upravo je u toj disciplini na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu u talijanskom Alassiu osvojio brončanu medalju zajedno s Marinom Milićevićem.

Ćubela je aktualni europski prvak u preciznom izbijanju, Bajrić je, zajedno s Čepljanom Mateom Načinovićem, osvajačica brončanog odličja u mješovitim štafetama na prošlogodišnjem prvom Svjetskom prvenstvu u toj disciplini u kineskom Jiaxingu, dok je mlada juniorka Vojković već dvije godine članica seniorske hrvatske reprezentacije u brzinskim disciplinama.

Na turniru će pored Hrvatske nastupiti i još devet ponajboljih reprezentacija svijeta, Francuska, Italija, Slovenija, Turska, Čile, Tunis, Švicarska, Monako i Japan. Za vrijeme turnira u Saint Vulbasu će se održati i sjednica Izvršnog odbora FIB-e na kojoj će sudjelovati i dopredsjednik HBS-a Denis Peršić.