Home Boćanje Ostalo Darijanu Živoliću zlato na SP-u u Mersinu!

Darijanu Živoliću zlato na SP-u u Mersinu!

SHARE

Hrvatski boćarski reprezentativci osvojili su dvije zlatne i jednu brončanu medalju na SP-u koje se od srijede do subote, 6. do 9. studenog održavalo u turskom ljetovalištu Mersinu.

Naslove svjetskih prvaka osvojili su Darijan Živolić (Pula) u brzinskom izbijanju i Marin Ćubela (Noventa, Italija) u disciplini pojedinačno klasično, dok su se brončanim odličjima okitili Živolić i Bruno Kraljić (Pontese, Italija) u štafeti.

Živolić je, nakon zlatne kolajne 2015. u argentinskoj Bahia Blanci u štafeti zajedno sa Leom Brnićem, do svog drugog naslova svjetskog prvaka i prvog samostalnog stigao nakon što je prvo u polufinalu sa 46:38 pobijedio Talijana Maura Roggera, a potom je u finalu sa 41:35 savladao i Argentinca Lucasa Heckera.

Marin Ćubela je osvojio naslov svjetskog prvaka u disciplini pojedinačno klasično nakon što je prvo u polufinalu sa 11:3 pobijedio Nicolasa Laugiera iz Monaka, a potom je u finalu sa 11:8 savladao i sa trona skinuo dotadašnjeg aktualnog svjetskog prvaka, Argentinca Guillerma Montemerla. Živolić i Kraljić su plasiravši se u polufinale štafetnog izbijanja osvojili brončanu medalju.