Home Nogomet Druga ŽNL Istra David Bačac, predsjednik NK Marčana: Okrećemo se budućnosti i novim izazovima

David Bačac, predsjednik NK Marčana: Okrećemo se budućnosti i novim izazovima

Prvenstvo u trećeligaškom županijskom natjecanju još nije okončano. Ostalo je 180 posljednjih minuta, no prvaka i putnika u viši rang dobili smo. To je NK Marčana, pa je ovo vrijeme svakako vrijeme da podvučemo crtu iza prethodne sezone i ugostimo na našim stranicama Davida Bačca, predsjednika NK Marčana.

U zimu 2021. godine zatekli ste što ste zatekli. Teško stanje u samom klubu koji je bio pred samim gašenjem. Isrpičajte nam u nekoliko riječi kako je krenula čitava pozitivna priča nakon toga.

“Iskreno da vam kažem ne želim se puno vraćati na dane prije 01. ožujka 2021. Jednostavno rečeno, klubu je doslovno preko noći prijetilo gašenje. Velike zasluge u očuvanju statusa kluba ima naš član Izvršnog odbora Bruno Dir, koji je okupio bivše i sadašnje igrače te okupio Upravu, odlučio je pomoći i ekipi na terenu te postao poveznica između trenera i igrača. Ostali članovi Uprave kojima ja neizmjerno vjerujem obavili su lavovski posao i zato smo sada tu gdje jesmo.” – kaže marčanski predsjednik pa nastavlja.

“Skupština nas je jednoglasno izglasala te smo krenuli u misiju spašavanja kluba. Moram spomenuti da je tada bilo ljudi u mjestu koji nisu vjerovali da će sve to dugo trajati, a ja sam osobno baš u tome našao najveću motivaciju da dokažem suprotno, naravno uz pomoć mojih prijatelja iz Uprave. U drugom dijelu prošle sezone bio je samo cilj stabilizirati momčad i okončati prvenstvo, u čemu smo uspjeli. Preko ljetne stanke ni dana nismo odmarali, renovirali smo sve od prostorija kluba, pa do seniorske momčadi i trud se isplatio”. – vidno je zadovoljan David.

Pred Vama je sada ulazak u drugu ŽNL. Liga je to koja je unutar Istarske županije najskuplja liga. Koliki Vam je godišnji proračun i odakle mislite namaknuti sredstva za nastup u višem rangu?

“Da, ulazimo u najskuplju ligu u našoj županiji i toga smo svjesni. Imamo dobru komunikaciju sa Općinom Marčana i Zajednicom sportskih udruga Općine Marčana te za sada možemo reći da mirnim vodama plovimo u dodijeljenom proračunu. No u prvom redu sada će se povećati troškovi putovanja, no ne sumnjam da će nas oni i u tome poduprijeti. Ostala sredstva prikupljamo uz veliki angažman članova Uprave od raznih fizičkih i pravnih osoba, kojima se neizmjerno zahvaljujem što su prepoznali naš rad”. – miran je i u ovom segmentu predsjednik kluba.

Škola nogometa Mandalena još uvijek nije sastavni dio kluba. Slažem se, dobro je da se unutar Općine radi i sa najmlađima, no činjenica je kako je daljnji napredak seniorske momčadi nemoguć dok se ne formira i omladinski pogon. Ima li nekakve nade da ŠN Mandalena bude sastavni dio NK Marčane?

“Da, pojedini mediji to dosta miješaju. ŠN Mandalena je neovisan klub unutar naše Općine i nije sastavni dio našega kluba. Oni imaju više mlađih kategorija, dok mi namjeravamo oformiti juniorsku kategoriju kluba U-18 te okupiti što više dečki sa našega područja. Rješavanje tog pitanja baš nam predstoji u ovom razdoblju. Mi sa ŠN Mandalena dobro surađujemo i tako ćemo nastaviti, a iskoristiti ću priliku da im posebno čestitam na radu u pionirskoj momčadi koja je ove godine zaista odlična”. – kaže nam David dajući nadu u određene pomake i po tom pitanju.

Kadar igrača koji imate na raspolaganju vrlo će vjerojatno trebati nadopuniti sa nekolicinom poajčanja. Ne prinova, već pojačanja. Imate li već nekoga u vidu i jeste li započeli ikakve razgovore sa potencijalnim novim igračima?

“Po tom pitanju otkriti ću vam način na koji naša Uprava funkcionira. Znači, točno određeni članovi unutar Uprave zaduženi su za točno određene namjenjene im poslove, pa tako po tom pitanju imamo oformljen stručni stožer koji se bavi isključivo igračima unutar ekipe i kojemu neizmjerno vjerujemo. Naš trener Goran Kostić i njegova desna ruka i član Uprave Ivan Sanković su po pitanju igračkog kadra odgovorni. Normalno da smo sa svime i mi upoznati u Upravi kluba. Cilj je što više igrača sa ovog podneblja uključiti u našu ekipu te mislimo staviti naglasak na to, a ako nam se ukaže koje igračko pojačanje sa strane, naravno da ćemo ga objeručke prihvatiti u naš kadar”. – neuzrujano i otvoreno za nove izazove poručuje na predsjednik.

Na pitanja koja su mene interesirala dobio sam odgovor. Postoji li još nešto što želite podijeliti sa javnošću za kraj našeg kratkog razgovora?

“Još želim samo reći da osvojiti ovu ligu nije niti malo jednostavno i bilo je jako stresno. Malo je utakmica, a svaki kiks se jako osjeti na bodovnom saldu. Pratite ovu ligu iduće sezone, vidjeti ćete da će biti više pretendenata za naslov. A za kraj želim zahvaliti svim našim sportskim protivnicima na terenu na fer i korektnoj borbi. Posebno želim zahvaliti na svemu Udruzi Marčanske maškare, Lovačkoj udruzi Marčana, načelniku Općine Marčana, ZSU Općine Marčana, našem članu Bojanu Radoloviću na marketingu i promociji kluba te našim vjernim navijačima”. – prepun je hvale za sve David Bačac.

“Zahvalio bih i Vama, IstraSportu, što ste nas ovu sezonu, dojma smo, posebno pratili i što ste nam u izvještajima čak pomalo i nabijali pritisak. Pa eto, nadam se da smo dobro reagirali i na taj Vaš pritisak, a u novoj nas sezoni malo poštedite”. – sa smješkom je zaključio naš razgovor David Bačac, predsjednik NK Marčana.

Mi na kraju, još samo jednom upućujemo čestitke, te klubu i momčadi želimo puno uspjeha u novim izazovima koji su pred njima.

Previous articleČETVRTA NL NS RIJEKA – NAJAVA – 24. kolo: Klana i OŠK u pokušaju spašavanja “žive glave”
Next articleGradonačelnik Pule primio košarkaše Stoje – “Sretni smo i ponosni na vaš povijesni rezultat!”