Home Nogomet Istra 1961 DERBI DELLA UČKA | U Puli priželjkuju prošlosezonske rezultate s Rujevice!

DERBI DELLA UČKA | U Puli priželjkuju prošlosezonske rezultate s Rujevice!

FOTO: NK Istra 1961/Facebook

Nakon što prošle natjecateljske sezone pulska Istra 1961 nije poražena na riječkoj Rujevici, već je, dapače, otela “Fiumanima” četiri boda, ovaj derbi, čini se na prvu, mogao bi biti ujednačen.

Jer, ni Rijeka ni Istra 1961 ne djeluju ništa posebno nakon prvih 180 minuta, pa čak ni pobjeda Rijeke protiv predstavnika Kosova u euro kvalifikacijama nije nikakav pokazatelj da su Riječani favoriti u novom Derbiju della Učka.

Jasna je samo jedna činjenica, a ta je da će stadion biti prepun, da će Demoni iskoristiti svoje najbliže gostovanje da pomognu zeleno-žutima, no hoće li glasna podrška sa jedne od tribina Rujevice biti dovoljna za pozitivan rezultat, vidjeti ćemo u nedjelju oko 23:00.

Ante Erceg je svakako lik koji predstavlja najveću opasnost za Fiumane, a Rijeka odlaskom Matije Frigana sličnog napadača ni nema. Ok, slažemo se, Riječani su sa šest pogodaka ispratili Dukagjini, no to je momčad, koja realno, ne bi imala šta tražiti ni u drugom razredu hrvatskog nogometa.

Stoga golgetersku spremnost Franje Ivanovića koji je Kosovarima utrpao tri pogotka ne treba gledati kao neku veliku prednost momčadi Sergeja Jakirovića. Vidjeli smo probleme Rijeke i u Splitu, na Poljudu, gdje riječka momčad nije niti jednom direktno zaprijetila Ivanu Lučiću, vrataru Hajduka.

Stoga Puljani, posebice ukoliko i zadnju liniju pojačaju s Marešićem za ovaj dvoboj, itekako imaju što tražiti na Rujevici. Lanjska dva pozitivna rezultata neka im i budu motiv za dobru predstavu u 77. Derbiju della Učka.

Susret je na rasporedu u nedjelju od 21:00 sat, a potruditi će se da ga mirno privede kraju Dario Bel iz Osijeka sa svojim pomoćnicima Goranom Patakiem iz Đakova i Dejanom Vukovićem iz Zagreba, dok će eventualne greške kojih će zasigurno biti iz VAR sobe ispravljati Zagrepčan Fran Jović.

Standings provided by Sofascore