Home Nogomet Druga ŽNL Istra DERBI DRUGE ŽNL | Hoćemo li nakon okršaja na Fortinu imati pokoji...

DERBI DRUGE ŽNL | Hoćemo li nakon okršaja na Fortinu imati pokoji odgovor više ili će ‘sjeverni istarski PSG’ odlučivati sam o sebi?

Četiri je boda razlike između prvoplasiranog Arne Peruški i trećeplasiranog Štinjana u Drugoj ŽNL Istra. A, opet – kao da je obrnuto. Naime, gotovo je sigurno kako će iz Druge ŽNL u viši rang dva kluba, a to neće biti Arne Peruški.

Sjajna generacija domicilnih igrača koju vodi Adriano Belli ponovno ima priliku postati prvacima Druge ŽNL, ali ovog puta će im to biti znatno teže nego lani kada su imali Umag kao najveće konkurente. Sada imaju dva koji im „pušu za vrat“, a jedan od tih ih ove subote ugošćuje.

Štinjanci otkako su ostali bez ozlijeđenog Ivana Šistova više nisu goropadni, štoviše, posljednju pobjedu ostvarili su prije gotovo mjesec dana, ali kažu kako je ranjeni lav najopasniji.

Bitka za prvo mjesto tek je krenula jer najjačoj i vjerojatno najskupljoj momčadi u ligi, Dajli, raspored donosi okršaje protiv gotovo svih momčadi iz gornjeg doma ljestvice. Možemo reći da u subotu kreće „otpetljavanje“ čvora koji se zove „prvak Druge ŽNL“.

Arne Peruški imaju „pole position“, ali još uvijek su daleko od naslova. Pobjedom nad Štinjancima otvorili bi si put, pogotovo ukoliko Vodnjanci nekako uspiju iznenaditi „sjeverni istarski PSG“.

Utakmica se na štinjanskom Fortinu igra u subotu 15. travnja 2023. godine s početkom u 17 sati. Tko će suditi utakmicu, još uvijek nije (nama) poznato, ali smo uvjereni kako će NSŽI na Fortin poslati nekoga od punog povjerenja.