Home Nogomet Prva ŽNL Istra DERBI KOLA – 1. ŽNL: I Moravac i Hoxha svjesni snage svojih...

DERBI KOLA – 1. ŽNL: I Moravac i Hoxha svjesni snage svojih momčadi, ali i oprezni u najavama

SHARE
Zoran Moravac

Kada si u glavu utuvite informaciju da momčad koja je tek ušla u Prvu ŽNL, a to je vineška Iskra, igra derbi prvoga kola, onda Vam je vjerojatno jasno koliko pisac ovih redaka vjeruje u tu momčad. Fatos Hoxha već godinama radi pravi posao na Vinežu, dok je Zoran Moravac izuzetno ojačao svoju novu momčad. Odmor od godine i pol dana od nogometa “Baggiu” je dao snage za novi uzlet i imam osjećaj da se u Ližnjanu, baš ono, ponovno pronašao.

Momčad kojoj su pristupile glavne zvijezde ovog prijelaznog roka Igor Todorov i Frane Jelenić je zasigurno momčad koja ima velike ambicije. No, Dino Balde, prema mojem osobnom mišljenju prva je violina ovog sastava. Ali to je samo moje mišljenje. Ovako kaže Zoran Moravac, trener Ližnjana.

“Prvo kolo uvijek donosi posebnu utakmicu pogotovo kada se igra na domaćem terenu. Radili smo ovoga ljeta zaista i naporno ali i konkretno te se nadam da smo spremni da u prvom redu pružimo dobar nogomet. Iskru ne treba posebno predstavljati radi se o organiziranom klubu koji je zadnjih par godina prvak Druge ŽNL a uz to, uspješno ih svo to vrijeme vodi kolega Hoxha. Nama je najveća želja odigrati dobru utakmicu a kada se dobro igra možemo se nadati i dobrom rezultatu”. – izrekao je “Baggio” u svojim retcima za naš portal.

I Fatos Hoxha otvoreno priznaje kako Iskra ima kvalitetu za ovaj rang, no svjestan je da ga čeka težak izazov ovoga petka.

“Očekujem zahtjevnu utakmicu, kao i svaku u ovoj ligi. Imamo kvalitetu da možemo igrati sa svakom ekipom, vjerujem u našu ekipu i našu kvalitetu i da možemo pružiti dobru utakmicu. Ližnjan je jako puno uložio u ekipu, što se tiče samog kadra, bolji su nego prošle sezone. Doveli su novog kvalitetnog trenera i jako dobre pojedince i sada su jako kvalitetna ekipa što su i pokazali do sada u prijateljskim i Kup utakmicama. Ova liga će za nas biti veliki izazov. Moji igrači su svjesni važnosti i posebnosti utakmice. Uvjeren sam da ćemo dati sve od sebe, probati ćemo se nametnuti na terenu i nadam se neporaženi vratiti kući”. – ističe vineški strateg

Susret je na rasporedu u petak, od 17:30 na ližnjanskoj Šaraji, pa ispunite ližnjanske tribine na otvaranju ovogodišnjeg natjecanja.