Home Nogomet Ostalo Derbi na Rujevici kao krema jeseni

Derbi na Rujevici kao krema jeseni

SHARE

Nakon pauze zbog reprezentativnih obaveza na travnjake se vraća i krema nogometa u Hrvatskoj. Dvanaesto kolo neće dati nikakvih posebnih odgovora, osim što svi zajedno možete uživati u derbiju. Sudar na Rujevici između trenutno dvije najjače hrvatske momčadi svakako je poslastica. I za cijepljenje i za one druge.

Riječani susret dočekuju bez Antona Krešića, no vjerojatno sa spremnim svim ostalim igračima kojima je ova pauza stigla u pravo vrijeme da saniraju ozljede nakon zahtjevnog rujna mjeseca.

Dinamo je također nekompletan, Krznaru nedostaju i Oršić i Ademi, a od ranije su ozlijeđeni i Franjić i Jurić, pa Rijeci svakako treba dati malu prednost pred ovaj derbi.

Drugi će puta, Hajduk, odigrati ove kalendarske godine bez Marka Livaje. I on mora preskočiti sudar sa Šibenikom zbog žutih kartona, pa će se i njegov izostanak protiv momčadi sa Šubićevca itekako osjetiti.

No, Gustafsson ne može računati niti na Krovinovića, Čuića, Vukovića i Eleza pa se i Šibenčani nadaju da taj sudar, na račun nedostataka Hajduka, mogu otrpjeti.

U navedenoj je utrci i Osijek. Doduše, sa utakmicom više od trenutnog lidera i dva boda manje, no svakako se u Osijeku nadaju da će sraz u Koprivnici riješiti u svoju korist, te da se zaostatak za vodećima neće povećati. U samoj momčadi ima problema. Ne, zbog kartona, već zbog ozljeda. Ono što je jasno, Kleinheislera i Ivušića sigurno neće biti, a pitanje je i kakva će do nedjelje biti situacija sa Mierezom.

Belupu nedostaje Mario Marina, ali on ionako nedostaje svojim momčadima nakon svake tri odigrane utakmice, pa su na to navikli…

Hrvatski je Dragovoljac vjerojatno prebolio “osmicu” koju su popili od Dinama prije 15 dana. Nema puno vremena ni za tugovanje, ni za prisjećanje, jer bitka se nastavlja a novi je suparnik Lokomotiva. Upravo će oni danas sa početkom u 18:00 otvoriti novo kolo, a “lokosima” svakako nedostaju Marić, te posebno Cokaj. Je, istina je, Lokomotivi pripada uloga favorita, no treba je opravdati…