Home Nogomet Ostalo Derbi u Osijeku kao pokazatelj koliko sudačka organizacija u suštini ne može...

Derbi u Osijeku kao pokazatelj koliko sudačka organizacija u suštini ne može smisliti splitske “bile”

SHARE

Previše je sumnjivih nedosuđenih VAR situacija ove godine napalo splitske bile. Jedna od posljednjih, ali vidjeti ćete nakon slijedećeg kola, ne i posljednja, bila je ona u devetoj minuti utakmice protiv Lokomotive kada je srušen Marko Livaja u izglednoj situaciji i to s leđa. Žuti karton braniču Lokomotive, te dosuđena najstroža kazna za Hajduk morala je biti odluka suca Bebeka. Ne VAR sobe. No, ako Bebek to nije vidio ili nije htio vidjeti, morala je to vidjeti VAR soba. Ali, gle čuda, nije.

Hajduk se nakon poraza od Tobola u euro natjecanju izvadio. Izvadio se solidnim igrama, odličnim rezultatima, i konačno nakon toliko godina sada gledamo jedan zaista dobar Hajduk. Koliko god svakoga dana iz hrvatskih medija možete iščitati zamjerke na rad Gustafsona koje definitivno ne stoje, toliko možete promatrati i urotu sudačke organizacije protiv splitskih “bilih”. No, ona se neće okončati niti ovoga tjedna, niti ovim ili sličnim tekstom. U Osijeku ćete tek biti svjedoci pakla koje može prouzročiti sudačka organizacija i sam HNS.

U sjeni toga dvoboja Šibenik će na Šubićevcu dočekati Goricu. Goricu koja je Osijeku i Rijeci zabila ukupno pet komada, a boda nije osvojila. Sudar na Šubićevcu opasno drma Rendulićevu fotelju, bez obzira na to što Gorica igra jako dobar nogomet pod ovim strategom. Puno bolji no pod bivšim.

Dinamo će pomesti Dragovoljca, to je valjda svima jasno, dok bi Slaven Belupo mogao doći do uspjeha protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj. Nekako mi “smrdi” ili miriše, uzmite kako god hoćete, da je Zekićeva momčad pred drugom pobjedom ove sezone.