Home Odbojka Ostalo DESETI ROĐENDAN | MOK Umag slavi jubilarni rođendan, mnogo su napravili u...

DESETI ROĐENDAN | MOK Umag slavi jubilarni rođendan, mnogo su napravili u jedno desetljeće

Na današnji dan, 06. prosinca 2011. godine, prije točno deset godina grupa entuzijasta i zaljubljenika u odbojku i odbojku na pijesku, osnovala je Muški odbojkaški klub Umag – Club pallavolo maschile Umago (MOK Umag-CPM Umago), na osnivačkoj skupštini, prvotno kao KOP Umag-BVC Umago, da bi 2015. promijenio ime u MOK Umag-CPM Umago, kako bi dečkima ponudili još jedan kolektivni sport kojeg nije bilo u Umagu.

„U tih deset godina postojanja, napravljeno je jako puno za mušku odbojku, dvoransku i odbojku na pijesku, na što smo jako ponosni, te zahvalni svima koji su doprinijeli tome. Od organizacije raznih turnira, ljetnih i zimskih (devet ljetnih Umag OPEN-a, deseti je odgođen zbog COVID-a, u beachvolley-u, i 12 dvoranskih zimskih UMAG OPEN-a, koji je 2020. godine okupio 57 ekipa iz pet zemalja iz regije te postao simbol veteranske i rekreativne odbojke na prostorima srednje Europe), organizaciju prijateljskih utakmica Hrvatske ženske reprezentacije, pokretanja škole odbojke, početak takmičenja seniora, juniora kadeta i mlađih kadeta, u međužupanijskim ligama, te mini odbojkaša u županijskoj ligi, organiziranje ljetnih kampova, te osvajanja i naslova prvaka za seniore u 2. HOL zapad u sezoni 2016/17., 201718, te 2019/2020, 2 puta plasman u 1/8 finala kupa Hrvatske 2018 i 2019. Godine 2018. organizirano je i Otvoreno prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku CROATIA OPEN 2018., a 2019. organiziran je CEV Continental Cup koji je ujedno bio i kvalifikacijski turnir za olimpijadu u Tokyo 2020. za reprezentacije iz 8 zemalja“, pohvalili su se vrijedni Umažani.

„Već šest godina zaredom u lipnju, organizira se Umag Beachvolley camp za dječake, na kojem je i ove godine bilo 20 dječaka. U odbojci na pijesku 2019 godine, naši KADETI su postali državni prvaci za 2019, a JUNIORI vice prvaci države, dok 2020, juniori su bili 3 u Hrvatskoj. Kao i prošle, tako i ove godine kadeti su učestvovali u kvalifikacijama za reprezentaciju i odlazak na europsko prvenstvo u kategoriji U20.  Isto tako, uspostavili smo u odbojci na pijesku i suradnju sa dva najveća američka sveučilišta (USC i UCLA) te sa firmom BRING IT PROMOTION organizirali i dva međunarodna turnira u beachvolley-u tijekom ljeta 2019. Od ove 2021. godine, naš klub nastupa i igra u 1. Nacionalnoj ligi u odbojci na pijesku i ostvario odličan uspjeh te završio na kraju kao četvrto plasirani od ukupno osam ekipa. Vrhunski rezultat za prvu godine, i sa spoznajom da su uglavnom igrali dečki koji su stasali u našem klubu“, kažu iz MOK Umag.

„Glavni cilj kluba u svom radu je prvenstveno rad sa mladima, te smo zato i ove godine odlučili ostati u 2 HOLZ (iako smo imali priliku nastupati u Super ligi) kako bi i ove godine pružili priliku mladima da igraju u seniorskoj ekipi, te kako bi što bolje proširili bazu dječaka i mlađih kadeta i kadeta. Nažalost zbog epidemije COVID-a, u 2020 godini, bili smo primorani djelomično obustaviti treninge tijekom proljeća, no nastavili smo sa aktivnostima u 5 mjesecu i priveli većinu programa do kraja. Početak nove sezone 2020/21 opet je bila u znaku epidemije COVID-19, i trenutno su obustavljene sve aktivnosti, nadamo se da će to proći čim prije. Iako je godina koja je za nama (2021.) bila dosta neizvjesna zbog epidemije, klub je uspio odraditi sve zacrtane planove i programe, uz napore svih njegovih članova i uprave kluba, te ostati financijski stabilan. Kad pogledamo unatrag, onda postajemo svjesni da je napravljeno puno za mušku odbojku u našem gradu, na što smo jako ponosni, te nam je to dodatna motivacija da nastavimo u tom pravcu“, rezoniraju Umažani.

„Danas klub broj 59 aktivnih članova u svim uzrastima i što posebno veseli to, da polako, ali sigurno svake godine dobivamo nove mlade članove koji se priključuju odbojci. Sve ovo ne bi bilo moguće da nije bilo ljudi koji su osnovali klub, koji su svojim entuzijazmom i dobrom voljom sve to pokrenuli, uz veliku pomoć grada i njegovih institucija i ustanova, koji su prepoznali rad kluba, i na kraju svih koji su se uključili u rad, članova, igrača, volontera, trenera, koji su dali svoj doprinos svemu tome. Zato čestitam svim članovima kluba (sadašnjim i bivšim) i djelatnicima, i samo tako dalje, neka se ova lijepa priča nastavi. Ostanimo odgovorni, u nadi da će se ova situacija uskoro popraviti, te da ćemo moći nastaviti dalje sa svojim aktivnostima, i normalno proslaviti dogodine naš 11. rođendan“, rekao je Edi Forza, predsjednik kluba.