SHARE

U jednoj od onih nogometnih emisija na jednoj od naših televizija, Samir Toplak je prošloga vikenda rekao kako je evidentno da situacija u Slaven Belupu nije nimalo dobra. I eto, pokazalo se u petak da nije. Iako imam feeling da su u Koprivnici jedva čekali da se riješe Klafurića.

Poraz od Dragovoljca bila je odlična prigoda za tako nešto. Mladina je krenuo sa trobodom, vratio Dragovoljce u život u sedmom kolu, a sada ostaje da vidimo tko je slijedeći na listi Koprivničanaca.

Kada možda nekako i ne ide, pojavi se Kristijan Lovrić. Dođe niotkuda i glavom, ovoga puta, pogodi jednu svijeću te spremi loptu iza Santinievih leđa i donese svojoj momčadi trobod kod Lokomotive. U utakmici u kojoj je najrealniji rezultat trebala biti podjela bodova, takav detalj odvede je na nečiju stranu, ovoga puta na stranu Gorice i pokaže u konačnici koliko nogomet može biti nerealan.

Realno je pak bilo u Šibeniku. Ovdje se pojavio Marin Jakoliš i od Puljana u 15 minuta činio male bebe. Taman kada pomisliš kako Istra, nakon pobjede nad Osijekom, može malo zakuhati, pobjeći u udobnu sredinu ljestvice i stremiti ka nekim većim ambicijama, pulska se momčad ne pojavi na utakmici.

Uzalud posjed lopte, uzalud “sto i dvadeset kornera” kada su Puljani u 55. minuti, tada već kod 3:0 za domaćina uputili prvi pokušaj u okvir gola. Još je, na žalost zaljubljenika u tu momčad i Dragovoljac konačno pobijedio i sada je samo tri boda udaljen od Garciine blijede, jako blijede momčadi.

Istra je razočaranje subote, a Osijek razočaranje mjeseca. Kolovoz bi u Osijeku najrađe zauvijek zaboravili. U sedam kolovoških utakmica Osijek je dobio samo Dragovoljca i Rijeku. Poražen je od Istre 1961, ispao od CSKA iz euro natjecanja, a jučer je poražen i ponižen od Dinama.

Dinamo je došao u Osijek sa stoperima koji nikada nisu na tim mjestima igrali zajedno. Stigao je sa uvrijeđenim Jakićem. Stigao je u najboljem trenutku za Osijek, a iz utakmice je izvukao sve. Jel’ ovo bojkot Bjelice? Jel’ to što Osijek pokazuje realnost? Ne znam. I rezultati, ali i igra pokazuju da je tamo netko nešto poprilično pomiješao.

Drugi derbi je bio odličan. U biti, Hajduk je bio odličan. Napaljen, agresivan, baš onakav kakvoga ga Torcida želi. Rijeka je bila, hm, iskusna, ali i prilično umorna. Vidjelo se to poprilično u zadnjih pola sata kada su Riječani stali zbijeni unutar svojih trideset metara i branili stečenu prednost. Obranili su je bez velikih problema. Hajduk nije imao rješenja za riječku zonu, a sve eventualne centaršuteve koje su Splićani uputili, riječka je zadnja linija lakoćom čistila.

Završilo je u skladu sa riječkim očekivanjima i nadanjima. Hajduk mora pronaći rješenja za blok suparnika i sa time imaju trenutno najvećih problema. Pokazala je to utakmice prošloga petka u Kranjčevićevoj, a vidljivo je to bilo i sinoć. Neka im pauza u rješavanju toga problema pomogne.