Home ISTRA Ostali sportovi Dinko Đanković ispao gospodin i pokazao kako se javna osoba treba ponašati

Dinko Đanković ispao gospodin i pokazao kako se javna osoba treba ponašati

FOTO: Events in Photo / Bernard Ritoša

U subotu je odigrana premijerligaška utakmica između Poreča i vinkovačke Spačve. Porečani su u taj susret ušli potpuno mirni po pitanju mjesta u Ligi za prvaka, jer su ga već osigurali, a konačni rezultat od 21:24 za Vinkovčane bio je pomalo iznenađujuć za neupućene.

Nažalost, to smo između ostalih, bili i mi u redakciji IstraSporta koji nismo naveli da je Poreč u utakmicu ušao bez dva prvotimca, Filipa Perića i Ivana Filipovića te da se u petoj minuti ozlijedio kapetan Matija Rađaković.

Obzirom na kraj utakmice koji nije bio uobičajen, u naslovu teksta na IstraSportu moglo se indirektno pročitati kako Porečani nisu dali svoj maksimum što je podosta razljutilo sve u i oko kluba.

“Morate ih razumijeti. Mi smo dvije utakmice zaredom igrali u kojem morali trošiti sebe za druge. Naravno da smo htjeli pobijediti, ali mi nemamo rotaciju kakvu imaju neki drugi u ligi. Zbog toga, posustali smo na kraju.”

Susret protiv Spačve bio je izrazito naporan: “Kad sam vidio u kakvom su mi stanju igrači koji su u subotu odigrali više od 50 minuta, dao sam slobodni ponedjeljak, otkazao trening. Nemojte zaboraviti, mi smo par dana prije igrali i u Vidovcu gdje nas domaćin ni malo nije štedio, kad je agresiva u pitanju”, završava Đanković priču o suboti pa kaže:

“Realno, idemo igrati nebitnu utakmicu. Ona apsolutno ništa ne znači ni nama ni Umagu, a misli su nam već polako u Ligi za prvaka i izvedbama u Kupu.”

Za kraj, treba još jednom pohvaliti ponašanje trenera Poreča Dinka Đankovića koji je možda imao razloga biti uvrijeđen, ali je pokazao gospodstvo kakvo se rijetko sreće. Iz prve se javio, bio uljudan i korektan, a tada je drugoj strani mnogo lakše priznati eventualnu pogrešku. Kapa do poda karlovačkom stručnjaku!

Previous articleMario Sirotić: Svaki igrač se mora dokazivati do kraja sezone
Next articleISTARSKI DERBI | Zgrablić: Subotnji poraz trebao bi nam biti škola; Višković: Svaka utakmica je teška