Home Nogomet Treća HNL Zapad Dino Dukađin okrunio dominaciju Novigrada

Dino Dukađin okrunio dominaciju Novigrada

SHARE

Promijenili su Hreljani trenera, no Branko Panić, kao ni Neven Strukan nisu uspjeli pokrenuti ovu interesantnu momčad. Strukan je odustao nakon dva kola, a Panić se okrenuo stvaranju igre i rezultata, no u samo nekoliko dana to nije urodilo plodom.

Novigrad je krenuo aktivno u susret. Već u drugoj minuti Rosić je nakon prekida glavom potegao preko gola, a samo tri minute kasnije Dukađin se sjurio sa loptom u šesnaesterac gostiju i doveo Novigrađane u rano vodstvo.

Nastavili su na Lacu domaćini na isti način, neprestano su bili na gostujućoj polovici i pleli mrežu oko njihovog gola želeći što ranije postići još jedan pogodak i što prije okončati današnju priču.

U 17. minuti lijepo je odapeo Ivančević s distance, no Ciani je nesavladiv. Samo minutu kasnije Dukađin je ponovno oprobao svoj udarac, Ciani je odbio na pet metara, no Budan je potegao pokraj vratnice te još jedna lijepa prigoda Novigrada odlazi u nepovrat.

Ciani se nakon toga prometnuo u prvo ime susreta jer je u 24. minuti odbranio pokušaj Škarea, a minutu nakon toga i Šimića, da bi Hreljani u prvom izlasku na protivničku polovicu zaprijetili kada je Ivančević dao lošu povratnu loptu za Frigana, no novigradski se vratar snašao i riješio potencijalnu opasnost. Petnaestak minuta prije kraja prvoga dijela Lihić sa dvadeset metara pogađa gredu, pa Novigrad s minimalnom prednošću odlazi na poluvrijeme.

Ni nastavak nije ponudio nikakvih promjena u igri i u odnosu na terenu. Novigrad je dominantan, pa već u 49. minuti Dukađin pokušava s desetak metara no zamalo je neprecizan. U 61. minuti na odličan centaršut Ivančevića natrčao je Šolić, no Ciani je danas, rekosmo, broj 1 ove utakmice, te odbija loptu u korner i uspijeva sačuvati svoju momčad od težeg poraza.


NOVIGRAD – Stadion Laco – 3. HNL Zapad – 3. KOLO. SUDAC: Marin Rožman (Rijeka), Pomoćnici: Marko Balen (Rijeka) i David Ružić (Kaštelir)

NOVIGRAD – NAPRIJED 1:0 (1:0)

Žuti kartoni: Beck, Ivančević, Rošić (Novigrad), Begić, Brkić, Barišić, Pleše (Naprijed)

Strijelci: 1:0 Dukađin 5′

NOVIGRAD: Frigan, Šimić (57. Šolić), Lihić, Rošić, Salihić, Dukađin, Bijelić (70. Kalačević), Budan (86. Najhart), Ivančević, Beck, Škare

Trener: Srđan Radonjić

NAPRIJED: Ciani, Brkić, Simanović, Vukajlović, Biškupović (84. Tijan), Vušković (65. Tobisch), Tomljanović, Barišić, Leskur, Begić, Pleše

Trener: Branko Panić