Home Nogomet Istra 1961 Dino Perić spasio “modre” od poraza

Dino Perić spasio “modre” od poraza

SHARE

Prvo je poluvrijeme danas u Maksimiru donijelo uspavanku. Ni to što su pokušavali Oršić, Baturina, Andrić (jednom je i pogodio iz zaleđa), nije probudilo ni namjernike koji su danas pohodili stadion Dinama, a bila ih je tisuća, tisuća i štogod.

Istra 1961 se dakle, vrlo, vrlo dobro branila. Možda ponajbolje u sve 24 utakmice koje su Puljani igrali na Maksimiru. Dinamo je prijetio, no jalovo. Ono što nije bilo jalovo poskidao je danas jako dobri Ivan Lučić. Livaković je, s druge strane, u prvome dijelu bio samo nijemi promatrač.

U nastavku, prvi je zaprijetio, doduše ne baš opasno Komnen Andrić, a onda su konačno zaprijetili i Puljani. Barem udarcima pokraj gola. I to redom, Lisica, Marin i Mahmoud.

Pedeset i sedma minuta donijela je najbolju prigodu Istre 1961. Slobodan udarac sa 17 metara po centralnoj poziciji izveo je Slavko Blagojević. No, dalje od živog zida nije išlo.

Deset minuta prije kraja susreta, Dion Drena Beljo doveo je Puljane na korak do prvog troboda u povijesti u Maksimiru. Čekali su Puljani svoju prigodu i dočekali je! Drena Beljo je rutinski pospremio iza Livakovića loptu koju je  dobio od Luke Marina.

No, slavlje je kratko trajalo. U 84. minuti Ivanušec je uputio upotrebljiv centaršut u peterac Istre 1961, a tamo je Perić najviši i donosi bod svojoj momčadi.


ZAGREB – Stadion Maksimir – 1. HNL – 13. kolo – SUDAC: Mario Zebec (Cestica), POMOĆNICI: Bojan Zobenica (Velika Gorica) i Nikola Kečkiš (Virovitica), VAR sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo)

DINAMO – ISTRA 1961 1:1 (0:0)

Žuti kartoni: Franjić (Dinamo), Hujber, Mišković, Silva (Istra 1961)

Strijelci: 0:1 Beljo 79’, 1:1 Perić 84’

DINAMO: Livaković, Moharrami, Theophile Catherine, Perić, Franjić, Baturina (60. Ivanušec), Mišić (72. Tolić), Andrić, Bulat (60. Gojak), Oršić, Špikić (72. Menalo)

Trener: Damir Krznar

ISTRA 1961: Lučić, Hujber, Silva, Galilea, Marin, Blagojević (85. Serderov), Perera, Mišković, Mahmoud, Drena Beljo (87. Desio), Lisica (90. Perković)

Trener: Gonzalo Garcia