Home ISTRA Ostali sportovi DIREKTOR PULA SPORTA | Mario Peruško: “Isprike svim korisnicima, u budućnosti neće...

DIREKTOR PULA SPORTA | Mario Peruško: “Isprike svim korisnicima, u budućnosti neće biti nedostatka tople vode bez najave i opravdanog razloga”

Nakon upita, isti dan javio nam se i direktor Pula Sporta, Mario Peruško, te prenosimo njegov komentar na naša pitanja vezana uz nedostatak tople vode i grijanja u siječnju i prosincu, ali i situacije s dvoranom na Velom Vrhu.

„Grijanja nije je bilo tijekom 2021. godine i početkom 2022. godine, jer Pula sport nije bio likvidan i nije imao gotovog novca za podmirenje obveza. U proteklih osam godina napravljeno je 11 milijuna kuna gubitka u društvu, zbog čega se nisu mogle raditi investicije u infrastrukturu.

Tijekom 2022. godine napravili smo financijski preokret, i to odricanjem na svim razinama, uz istovremeno povećanje prihoda, sve kako bismo 2023. godinu započeli bez gubitaka, bez minusa na žiru računu i bez nepodmirenih obveza.

Razlog zašto u jednom trenutku tijekom petka nije bilo tople vode, kao i povremeno u večernjim satima tijekom prosinca je kvar na upravljanju strojarskih instalacija, koji postoji već sedam – osam godina, kao i opterećenost osoblja koje radi na intervencijama i na drugim sportskim građevinama. Tijekom petka, nakon povratka s intervencije, bilo je nužno ručno upućivanje sustava za pripremu tople vode.

Sa korisnicima smo u kolegijalnim odnosima, a činjenica da tehnička služba nije pozvana u petak, ukazuje na potrebu daljnjeg poboljšanja komunikacije.

Ovim putem se ispričavam svim korisnicima radi nedostatka tople vode, što se u budućnosti neće dešavati bez najave i opravdanog razloga.

Tijekom 2023. godine radi daljnje stabilizacije poslovanja i dugoročnog sprječavanja pada kvalitete usluge, investirat će se 5 milijuna kuna u energetsku učinkovitost (procjena – 4,4 milijuna kuna putem kreditnih sredstava), te će se efikasnije upravljati strojarskim instalacijama, od čega se najmanje 250 000 kuna odnosi na upravljanje (CNUS) u dvorani Mate Parlov“, objasnio nam je Mario Peruško, direktor Pula Sporta.