Home Nogomet Ostalo Dočekali smo i da krv poteče na juniorskim utakmicama – možda da...

Dočekali smo i da krv poteče na juniorskim utakmicama – možda da nešto mijenjamo?

SHARE

Ako NSŽI nešto mora ‘riješiti’ tijekom ovog ljeta, to je onda plan što i kako s juniorskim ligama i momčadima. Aktualnu situaciju možemo nazivati bilo kakvom, ali ne i normalnom. Najniži juniorski rang je gorući problem istarskog nogometa.

Iako, tu nogometa nema, ili ga ima jako malo. Na stranu teške ozljede kojima smo svjedočili u prošlom tjednu, recimo kako njih može biti svugdje, iako nije to striktno točno, jer je ovdje kombinacija fizičke snage i najčešće nemoći/ljutnje i onda je šansa za težim ozljedama veća, čak i kad nema nikakve namjere.

Ali, to da postoje dečki koji su u travnju i do 12. svibnja dobili 95 golova u službenim utakmicama, za to netko mora odgovarati. Ne novinarima. Djeci. To nije nogomet i to nije sport, to je zadovoljavanje forme. No, došli smo do toga da ni to nije najveći problem.

Jučer je u 87. minuti prekinuta juniorska utakmica ŽNLI Sjever između Funtane i Mladosti iz Rovinjskog Sela. Zašto je i kako došlo do masovne tučnjave na terenu, te odgovore neka traže drugi, oni koji su za to plaćeni.

No, moramo početi razmišljati o tome tko je kriv što su djeca, jednog sunčanog četvrtka nasrnula jedna na druge u sklopu 18. kola ŽNLI Sjever juniori. Ako dobro vidimo na snimci koju nas je strah objaviti, krv je potekla. Možda je sad vrijeme da se resetiramo i dogovorimo kako dalje.