Home ISTRA Futsal DOLAZI SQUARE | Frane Despotović: “Slažem se da se malo tko tome...

DOLAZI SQUARE | Frane Despotović: “Slažem se da se malo tko tome nadao, ali momčad je vjerovala…”

SHARE

Futsal bajka pulskog prvoligaša traje i dalje. Nakon uvodne pobjede nad Šibenikom 1983 u Prvoj HMNL pa možda i težeg okršaja u Velikoj Gorici kod tamošnjeg drugoligaša, Futsal Pula Stanoinvest je skinula ‘skalp’ i ponajboljoj momčadi u državi, Novom Vremenu.

Ovog tjedna su bili bolji od sisačkog drugoligaša bez previše muke, a sada ih u subotu očekuje novi zahtjevni izazov – gostovanje dubrovačkog Squarea u pulskom Domu sportova „Mate Parlov“.

Atmosfera je nakon takvih rezultata očekivano sjajna, a trener Frane Despotović kaže: „Slažem se da se malo tko tome nadao, ali momčad je vjerovala da je to moguće. Naravno da je sada najvažniji zadatak mog stožera i mene smirti euforiju koja se stvorila oko kluba. U ovom trenutku to je bio naš maksimum, ali mislim da imamo potencijal da pomičemo granice maksimuma u svakom smislu.“

Trener Despotović je prije koronavirusa bio trener baš u Squareu: „Proveo sam kratko ali slatko vrijeme na klupi Squarea. Ovo je ipak jedna nova momčad u odnosu na to razdoblje. Square je klub s velikom tradicijom, odličnim trenerom i igračima što nam govori da će sigurno utakmica biti zahtjevna. Dosta su agresivni, dobro organizirani te imaju klase poput Đuraša, Kuraje. Pozivam gledatelje da dođu bodriti momke a mi ćemo se potruditi da ponovo bude futsal spektakl kao u Makarskoj.“

Futsal Pula Stanoinvest je za subotnju utakmicu omogućila od 18:30 sati u suradnji sa firmom Terra Medica punkt za testiranje u ulazu na tribinu, a ulaznica zajedno sa testom će iznositi 50 kuna. Za one koji posjeduju COVID potvrde ulaz će, kao i dosad, biti 30 kuna. Djeca do 12 godina imaju besplatan ulaz i za njih nisu potrebne nikakve potvrde.

Utakmica se ove subote igra u pulskom Domu sportova Mate Parlov s početkom u 20:00, a sude je Mislav Đeko i Stjepan Harastija, oba iz Zagreba.