Home ISTRA Ostali sportovi DOMINACIJA BOĆANJA | Najbolji sportaši Istre za proteklu 2019. godinu su Darijan...

DOMINACIJA BOĆANJA | Najbolji sportaši Istre za proteklu 2019. godinu su Darijan Živolić i Nives Jelovica!

SHARE

Izabrani su najbolji istarski sportaši za proteklu godinu. Na prijedlog strukovnih sportskih saveza Istarske županije, Izvršni odbor Sportske zajednice Istarske županije utvrdio je konačne nominacije u svim kategorijama.

Glasanje se vršilo na način da je svaki član glasačkog žirija birao tri, po njegovom mišljenju najbolja, nominirana u svakoj kategoriji i svrstao ih na prvo, drugo, odnosno treće mjesto. Takvi su se glasovi pretvarali u bodove na način da najbolji (postavljen na broj 1) dobiva 5 bodova, drugi (postavljen na broj 2) dobiva 3 boda i onaj postavljen na mjesto broj 3 dobiva jedan bod.

Konačan redoslijed najboljih utvrdio je Nadzorni odbor Zajednice zbrajanjem svih bodova. Glasački žiri je sačinjavalo devet članova Izvršnog odbora Saveza sportova Istarske županije, 32 predstavnika (predsjednik) strukovnih saveza u Istri te 12 predstavnika (predsjednik) sportskih zajednica istarskih gradova i općina.

Od mogućih 53 glasovanju se odazvalo 49 članova glasačkog žirija. Samo dodjeljivanje nagrada za najbolje u sportu u 2019. godini zbog restrikcija izazvanih COVID-19 odgođeno je. Novi termin bit će naknadno i pravovremeno objavljen.

DOBITNICI:

NAJUSPJEŠNIJI SPORTAŠ – seniori – Darijan Živolić (BK Istra Poreč)
NAJUSPJEŠNIJA SPORTAŠICA – seniorke – Nives Jelovica (BK Labin)
NAJUSPJEŠNIJA MUŠKA EKIPA – seniori – Boćarski kluba Istra Poreč
NAJUSPJEŠNIJA ŽENSKA EKIPA – seniorke – Boćarski klub Labin
NAJUSPJEŠNIJI SPORTAŠ U MLAĐIM KATEGORIJAMA – Fran Mileta (RK Rudan Labin, RK NEXE)
NAJUSPJEŠNIJA SPORTAŠICA U MLAĐIM KATEGORIJAMA – Lara Kliba (Judo klub Istarski borac)
NAJUSPJEŠNIJA MUŠKA EKIPA U MLAĐIM KATEGORIJAMA – Veslački klub Istra (kadeti U15)
NAJUSPJEŠNIJIA ŽENSKA EKIPA U MLAĐIM KATEGORIJAMA – Veslački klub Istra (kadetkinje U15)
NAJUSPJEŠNIJI SPORTAŠ S INVALIDITETOM – Luka Bukša – Atletski klub Spektar iz Pule
NAJUSPJEŠNIJA SPORTAŠICA S INVALIDITETOM – Mikela Ristoski – Atletski klub osoba s invaliditetom Medulin
NAJUSPJEŠNIJI TRENER – Romano Grižančić Romano (BK Labin)

Nagrade za životno djelo:

Goran Vrbanac – Pula

Najpoznatiji sportski djelatnik na području sportske rekreacije na području Pule i okolice. Voditelj službe za sportsku rekreaciju u firmi Uljanik Standard d.o.o., organizator mnogih velikih sportskih priredbi te osoba koja je svojim primjerom provođenja sportske rekreacije u Uljaniku motivirao ostale firme na području Pule i okolice da samostalno ili u suradnji s Uljanik Standardom provode programe sportske rekreacije.

Sergo Zorko – Poreč

Boćarska aktivnost Sergo Zorka datira još od davne 1948. godine kada je prvi put zaigrao na boće u svom Rodnom Dračevcu, kada još nije bilo igrališta – boćališta u današnjem smislu. Igralo se na travi i po bijelom, neasfaltiranom, seoskom putu. Danas, jedan je od najzaslužnijih što je boćanje postalo najmasovniji sport na području grada Poreča i šire.

Anton Peruško – Peruški

Nogometaš, sportski djelatnik i dobitnik je priznanja Međunarodnog Olimpijskog komiteta i FIFA-e za volonterski rad u sportu 2001., Nagrade za životno djelo Saveza sportova Grada Pule 2013. i prvi dobitnik državne nagrade za životno djelo Milan Neralić, koja se u Hrvatskoj dodjeljuje od 2018. godine, u znak priznanja za doprinos u razvoju sporta na lokalnoj razini.