Home ISTRA Ankete DOSSIER – ANKETA | Saznali smo koliko su plaćeni istarski treneri!

DOSSIER – ANKETA | Saznali smo koliko su plaćeni istarski treneri!

SHARE

Da smo mi treneri „čudne biljke“, potvrdili su i komentari nakon objave naše ankete o trenerskim primanjima. Pokušali smo razmisliti zbog čega su neki ovu anketu shvatili kao nešto loše, ali nismo uspjeli.

Međutim, na uzorku od 133 ispunjene ankete, nadamo se, velikom većinom trenera, došli smo do prosječnih brojki koje vjerojatno odgovaraju istini. Da napomenemo, iz izračuna smo „maknuli“ one unose koji nisu bili realistični, dakle „nula“ ili „pedeset tisuća“.

Kako bi segmentirali uzorke, podijelili smo po kategorijama. Po tome, ispalo je da treneri U9-U11 selekcija imaju prosječnu plaću od 1510,94 kune. Obzirom da je prosjek u mlađim pionirima 2018 kuna, a u pionirima ravnih 2000 kuna, jasno je o kojoj se cifri radi u tim kategorijama.

Naravno, tu dolazimo i do većeg broj aktivnosti, a pogotovo kod kadeta i juniora gdje je prosjek, doduše na nešto manje broju ispitanih trenera, 1945 kuna. Ponovno, jasno je kako se radi o prosječnoj plaći od 2000 kuna.

Iznad tog prosjeka su seniorski treneri koji, prema našoj anketi, uprihoduju 2926 kuna mjesečno, odnosno možemo zaokružiti na 3000 kuna. Kompletan prosjek u županiji po tim brojama je 2023 kune po ispitanom treneru, a takvih je bilo ravno 116 u našoj anketi.