Home Rukomet Druga HŽRL Zapad DRUGA HŽRL ZAPAD – 1. kolo: Porazi novih istarskih predstavnika u ovoj...

DRUGA HŽRL ZAPAD – 1. kolo: Porazi novih istarskih predstavnika u ovoj ligi

Jučer je s natjecanjem za sezonu 2023/2024 krenula i Druga HŽRL Zapad. Istra ove godine u toj ligi ima dva predstavnika, ŽRK Umag i ŽRK Poreč. Nažalost, na otvaranju sezone dogodila su se dva domaća poraza.

Umažanke u novu sezonu ušle su u pomlađenom sastavu, a nešto iskusnija momčad Murvice koju predvodi sjajna Jelena Matičić, „pobjegla“ je na 2:5 vrlo rano, a do predaha je bilo 12:15. U nastavku Matičić i Kutija odvode Crikveničanke do zaslužene pobjede. Najbolje u umaškim redovima bile su Simona Selar s devet golova te Ariana Kernjus s osam.

ŽRK UMAG – ŽRK MURVICA 25:30

ŽRK UMAG: Kernjus 8, Selar 9, Blašković, Huzjak, Tatalović, Andročec 2, Luša 1, Brkljača, Špoljar Matea 4, Calcina 1, Špoljar Maja, Sladić

Trener: Jakša Boglić

Premijerni nastup u Drugoj HŽRL Zapad imale su i rukometašice Poreča. Nažalost po njih, na otvaranju im je protivnik bila snažna ekipa Samobora pa su domaće parirale samo dvadesetak minuta. Nakon toga gošće odlaze na 8:18 pa do kraja održavaju prednost. Porečanke je predvodila Nikolina Kodan, s 11 postignutih pogodaka.

ŽRK POREČ – ŽRK SAMOBOR 27:38

ŽRK POREČ: Alić, Kodan 11, Picco L. 5, Barišić, Pašalić 5, Pilat 1, Šolar, Bartolić 4, Vežnaver, Picco C. 1, Miličević

Trener: Goran Rajković