SHARE

Još u petak Umag je slavljem kod Višnjana preuzeo lidersku poziciju sa koje ih je jučer “skinula” momčad Arne Peruški, a kako stvari stoje ove ćemo smjene doživljavati svaki vikend.

Napomenimo i to da je Umag pobjedom kod Višnjana i teoretski osigurao nastup među elitom Istarske županije u sljedećoj sezoni, pa Umagu upućujemo iskrene čestitke.

Na Fortinu smo vidjeli trenutnu moć Štinjana koji je Brtonigli poklonio sedam laganih komada.

U današnjim susretima Dajla je remizirala kod Petrovije, a u rapsodiji golova remiziralu si i Puris i Valbandon. Kanfanar je protiv Buzeta stigao do nove pobjede, a Kaštelir Labinci su se lagano obračunali sa Plominom.

Puris je protiv Valbandona imao apsolutnu ulogu favorita, no Valbandonci su pružili odličan otpor. Domaću je momčad u vodstvo doveo Semir Kadrić, no Mateo Petrović je vrlo brzo vratio stvari na početak. Franjul Loris u 37. minuti i Kadrić još jednim pogotkom u 55. minuti odveli su Puris na pristojnu udaljenost no sa time se nisu složili Emanuel Banko i Stjepan Sertić koji na kraju Valbandonu donose bod.

U Kašteliru domaća se momčad poigrala sa Plominjanima i podarila im osam laganih komada. Samo je Alen Legović postigao dva pogotka, a do osmice su Kaštelirce dogurali sa po jednim golom Benčić, Živković, Ferenac, Klarić i Valentić a jedan gol je djelo gostujućeg igrača, Nina Fabete. Plominjanima kojima sada predstoji mučna borba za ostanak uspjelo je samo postići počasni pogodak preko Daniela Amidžića.

Dva smo gola manje mogli vidjeti u Kanfanaru koji je ovom pobjedom, trećom u nizu pokazao ono što tvrdimo već dugo vremena. A to je da su dobra momčad i da je samo potrebno da krenu kako treba. To su danas i dokazali protiv Buzeta.

Pogotcima Luke Petkovića i Anela Fjezić Buzet je došao do vodstva od 2:0, no nakon toga na terenu samo domaća momčad. Da se na odmor ipak ode neodlučenim rezultatom pobrinuli su se Nikola Bančić i Mauro Frančula. U nastavku dominacija domaće momčadi koju su svojim golovima u pobjedi 5:2 okrunili Stojanov, Galant i Banovac.