Home Nogomet Druga ŽNL Istra DRUGA ŽNL | NAJAVA | 17. kolo: Derbi marčanske općine i nekoliko...

DRUGA ŽNL | NAJAVA | 17. kolo: Derbi marčanske općine i nekoliko potencijalnih “bombi”

Štinjanci su ti koji 17. kolo dočekuju na vrhu ljestvice, ali čeka ih izrazito težak susret, kao uostalom i njihove prve pratitelje Arne Peruški. Štinjanci još uvijek čekaju ozbiljnost ozljede Ivana Šistova, igrača koji čini razliku, a napravio je to i u Vižinadi.

Vodnjancima će sigurno biti lakše što ga nema u subotu od 15:30, ali momčad Predraga Ivanovića ima još aduta te je i dalje favorit, bez obzira na to koliko dobro „bumbari“ izgledaju ovog proljeća. Isti dan u Kanfanaru gostuje Vižinada.

Kanfanarci zaista u susret mogu ući rasterećeni, imaju 21 bod i gostovanje Vižinade može im biti samo dobra subotnja zabava. Ian Antonić neće nastupiti zbog kartona, dok gosti dolaze kompletni. Nominalno, prednost bi trebao imati Kanfanar, ali će i motiv igrati svoju ulogu.

U nedjelju ujutro novi derbi. Arne Peruški u općinskom derbiju dočekuju Marčanu, a nakon te utakmicu mogli bi dobiti mnoge odgovore. Filip Čalić će još uvijek nedostajati gostima, a u Krnici ipak bi blagu prednost dali Peruškačima koji će teško dvaput zaredom „preskočiti“ pobjedu.

Petrovija još čeka na prvu pobjedu u 2023. godini, a sada im se smiješi lijepa šansa, iako kartone ima neuništivi Šabanović. Pogotovo još i nakon utakmice s Brtoniglom NV, postalo je jasno da obrambene postavke Plominjana uvelike ovise o kapetanu Fabeti, a sada nema ni njega, ni drugog iskusnog braniča Ahmića kojeg je nastupa koštao šamar protivniku. Teško je uopće smisliti kako bi Plomin mogao nadoknaditi odsustvo ta dva važna braniča, ali opet, još uvijek su neporaženi – dakle, nešto rade kako treba.

Oslabljena u nedjeljni susret ulazi i Brtonigla NV. Igor Savatović, Denis Jozić i Mladen Banović ne smiju igrati protiv Kaštelir Labinci, kluba kojem bi sad pobjeda stigla kao „melem“ na ranu. Imaju 13 bodova i još uvijek je mir, ali gotovo bi sve brige prebrinuli s pobjedom kod Brtonigle NV koja je u još nezavidnijoj situaciji. Sve je moguće.

Istra iz Tara igra odlično, svi se slažu, a sada im na „megdan“ dolazi Puris u Svetom Petru u Šumi. Supetarci moraju igrati Matea Banka, a sve što nedostaje je realizacija, potvrđenog je to i na Huzalici prošlog vikenda. Ipak, Istra mora igrati bez Mate Mrkonje i dva Danijela, Ćorića i Perišića, pa bi Puris mogao i do prve pobjede ove sezone. No, za to moraju biti efektniji pred golom.

Jedan će susret gotovo sigurno biti jednosmjeran. U redu, Dajla ne smije koristiti Damjanića i Krčalića, ali Buzet ima veće probleme. Josip Basaneže ponovno nedostaje, sada zbog tri žuta kartona, a neće biti ni Labinjana. Sve osim pobjede Dajle bila bi senzacija.


Previous articleEASTER FUTSAL CUP | Krenule prijave za novi malonogometni spektakl na Verudeli, već je popunjeno više od polovice mjesta na turniru!
Next articleVrsar krajem tjedna ugošćuje najbolje hrvatske stolnotenisač(ic)e!