Home Nogomet Druga ŽNL Istra Druga ŽNL u novoj sezoni imati će čak četiri nova kluba?!

Druga ŽNL u novoj sezoni imati će čak četiri nova kluba?!

SHARE

Jako puno pišemo o Prvoj ŽNL, a sastav Druge ŽNL ostavlja se po strani, o njoj se priča daleko manje. Međutim, već je sada poznato da će tri momčadi iz te lige „preseliti“ u najjači županijski rang.

Prema postojećim pravilima to bi bili Istra Pula, Rabac i Istra iz Tara, ali poznavajući okolnosti i odnose snaga u NSŽI, svašta se još može dogoditi.

Odlaskom (ta) tri kluba minimalno bi ih toliko trebalo ući iz nižih rangova, trećih županijskih liga. Obzirom na to, Arne Peruški (planira se spajanje s Pomorcem iz Krnice i igranje tamo), Petrovija i Kanfanar već se danas mogu smatrati članovima Druge ŽNL.

No, trebati će i četvrti „novak“ u ligi, ukoliko se obistine predviđanja kako će se Pula ICI, ove sezone posljednja u Drugoj ŽNL, i novoosnovani Valdebek spojiti i igrati u Trećoj ŽNL Jug. Cementaši s Valkana ove su se sezone mučili te ovo djeluje kao logična odluka.

Dakle, u tom slučaju bi priliku za napredovanje dobio Dinamo iz Svete Marije na Krasu kojima to trenutno nije opcija, pa je prvi sljedeći kandidat za Drugu ŽNL „slovenski“ Momjan 1947. Naime, momčad ima registriranih 15 Slovenaca, deset Hrvata, dva Kosovara te po jednog igrača iz BiH i Bugarske.