Home HRVATSKA I SVIJET HT Prva HNL Drugo kolo donosi veliki derbi na Poljudu

Drugo kolo donosi veliki derbi na Poljudu

SHARE

Drugo kolo HNL-a započinje već večeras ogledom Dinama i Hrvatskog Dragovoljca. Susret se igra u Kranjčevićevoj ali se komotno može odigrati gdje god. Hrvatski Dragovoljac, onakav kakav je izgledao u Puli, mogao bi biti topovska hrana za pobjedom protiv Omonie, probuđeni Dinamo. Sve osim uvjerljive i čiste pobjede zagrebačke momčadi uzdrmalo bi sve u Dinamu i oko Dinama. Biti će to igra mačke i miša u kojem Jerry ovom prilikom nema velikih izgleda.

Subota nam donosi najprije poslasticu u Koprivnici. Vjerojatno se svi zajedno ne možemo sjetiti kada je Slaven Belupo startao u prvenstvo sa dvije pobjede zaredom. Nakon što su svladali Dinamo na Maksimiru, imaju priliku nakratko osamiti se na čelu ljestvice obzirom da im je gost u subotu Lokomotiva. Lokomotiva koja izgleda sasvim solidno, no pitanje je koliko su promjene koje je momčad doživjela tijekom ljeta prilagođene u ovako kratkom vremenu. Slaven je imao manju fluktuaciju igrača ovog prijelaznog roka i zbog toga djeluje mrvicu spremniji da dohvati drugu pobjedu.

Gorica je pružila najbolju partiju prvoga kola. Koliko god su u Rijeci sretni i zadovoljni pa i ponosni na sebe što su otvorili prvenstvo onako kako su htjeli, mora se priznati da je momčad Krunoslava Rendulića bila bolji suparnik. Priliku za ispravak Gorica ima već ovo kolo obzirom da im u goste dolazi Šibenik.

Poljud će biti domaćin pravog nogometnog spektakla u nedjelju od 21,00. Sasvim solidan Hajduk kojega smo gledali na gostovanju kod Lokomotive, te fenomenalan Hajduk kojega smo imali priliku vidjeti protiv momčadi iz Kazahstana, garancija je, uz uvijek napaljene tribine Poljuda da ćemo moći uživati u Hajduku. Što se Osijeka tiče, sigurno su im misli nakon aktivnog rezultata u Poljskoj, više usmjerene u ono što ih čeka na domaćem terenu protiv Pogona. No, Osijek je ušao ambiciozno u prvenstvo, ne skrivajući činjenicu da želi borbu za naslov prvaka, a roster kojim raspolaže trener Bjelica, sasvim je dovoljan da utakmica na Poljudu bude baš pravi nogometni spektakl.