Home Nogomet Druga ŽNL Istra Drugoligaški se lider samozatajno sprema za proljetni dio

Drugoligaški se lider samozatajno sprema za proljetni dio

SHARE

Lider drugoligaškog županijskog natjecanja, momčad Arne Peruški polako završava svoj zimski odmor i u miru čekaju početak priprema za povijesni rezultat kojemu su na tragu.

Naime, pamte u Peruškima i davne osamdesete godine prošloga stoljeća kada je momčad izuzetno uspješno nastupala i u istarskoj, tzv. Zoni A, no od osamostaljenja Republike Hrvatske, ovogodišnja je jesen jedna od najuspješnijih.

Naravno, ne zanosimo se ni mi činjenicom da ćemo ih moći gledati u višem rangu natjecanja, obzirom da omladinskog pogona nemaju, no vjerojatno se žele ovjenčati titulom prvaka u nikad izazovnijem drugoligaškom natjecanju. Toliko izazovnom da su nakon jeseni najbližim pratiteljima pobjegli punih 11 bodova.

I dok se u Umagu spremaju danas započeti sa pripremama za lov na Bellievu momčad, u Peruškima su se mirno posvetili planiranju. Tako su dogovorili tri pripremne utakmice, onu protiv Peroja, te protiv obje Istre, one pulske i one iz Tara. Sa pripremama će na Šagareli započeti početkom veljače, a odlazaka i dolazaka za sada nema.

Jedini povratnik je rekonvalescent koji je sanirao ozljedu dugačku godinu dana i koji bi se trebao priključiti početkom priprema. No, ako ih pitate o njegovom imenu i prezimenu, samozatajno društvo iz Peruški ostati će nijemo.

Ključ je, smatraju u klubu, da uz dozu neizostavne sreće koja ih mora pratiti, svi zajedno ostanu na okupu zdravi, te da po planu odrade sve u pripremnom periodu. Ako ih pitate o njihovim željama, ambiciji ili mislima da proljeće okončaju kao prvak, tu priču nećete čuti, jer o njoj ne razmišljaju.

Nastavljaju dalje skromno i ponizno, bez ijedne riječi o velikom uspjehu koji im je na dohvat ruke…