Home Nogomet HNK Rijeka DRUŠTVENE MREŽE JASNO PORUČUJU: Oprosti im Spajke, ne znaju što čine!

DRUŠTVENE MREŽE JASNO PORUČUJU: Oprosti im Spajke, ne znaju što čine!

SHARE

Jako je u medijima odjeknula „akcija spašavanja“ Hrvatskog Dragovoljca od strane Rijeke (ili nekog trećeg). Naime, postavlja se pitanje regularnosti natjecanja u smislu kako će HD na proljeće gotovo pola momčadi imati sastavljenu od igrača drugog prvoligaša, a godinama su se ljudi koji prate nogomet borili protiv toga, samo što je tad HD bila Lokomotiva.

Komentari na društvenim mrežama su jasni – simpatizeri Hrvatskog Dragovoljca poručuju kako ovo nema previše smisla te kako je bolje ispasti iz lige sa svojim juniorskim kadrom te se sjećaju dana kad je HD vodio legendarni Stjepan Spajić. Interes Rijeke je jasan, nekolicina mladih igrača će dobiti priliku igrati prvoligaški nogomet i to je sigurno „plus“ za njih.

No, s polja Hrvatskog Dragovoljca, možemo slobodno reći, budućeg drugoligaša, ovo i nema prevelikog smisla, jer – što na ljeto kad se Riječani vrate na Rujevicu? Osim njih, prigovora imaju sigurno i drugi klubovi u Hrvatskoj.

Split, Zadar, Cibalia, sve su to „ikonski“ HNL klubovi kojima nitko nije davao „ruke spasa“ u situacijama kad je „samo“ trebalo završiti sezonu. Ispali su, i to svi u rang ispod Druge HNL, a Hrvatski Dragovoljac će ipak dobiti ogromnu pomoć te naredne sezone, ako ispadne, može komotno igrati drugi rang, iako ne isplaćuje plaće.

Sve u svemu, situacija koja se dogodila na relaciji Rujevica-Siget nije pretjerano nogometna ni optimistična, ali kao i uvijek, ishode i moguće probleme ili benefite će pokazati vrijeme. Zamislite samo, da sad Hrvatski Dragovoljac ostane u ligi? To bi otvorilo Pandorinu kutiju…