Home Boćanje Ostalo Dva mlada istarska boćara ponovno pozvana u reprezentaciju

Dva mlada istarska boćara ponovno pozvana u reprezentaciju

SHARE
Filip Matijašić i Karlo Pavletić

Hrvatski juniorski izbornik Čedo Vukelić uvrstio je dvojicu mladih istarskih boćara, Filipa Matijašića (Pazin) i Karla Pavletića (Ročko Polje) u sastave reprezentacija za 15. juniorski reprezentativni momčadski Božićni turnir koji će se u subotu i nedjelju, 21. i 22. prosinca održati u riječkom boćarskom domu na Podvežici.

Prvotno je za ovo natjecanje u sastav reprezentacije bio pozvan još jedan istarski boćar Đordano Ferenac (Pazin) koji je zbog radnih obveza bio primoran otkazati nastup.

Riječ je o tradicionalnom posljednjem godišnjem međunarodnom natjecanju iz službenog kalendara FIB-e i FEB-e na kojem će ove godine nastupiti osam momčadi, reprezentacije Francuske, Slovenije, Crne Gore i Srbije, tri selekcije Hrvatske i selekcija Primorsko-goranske županije.

Valja istaći da su u sastave hrvatskih reprezentacija uz Matijašića uvršteni i ostali osvajači brončanih medalja s ovogodišnjeg juniorskog Europskog prvenstva iz talijanskog Alassia, Filip Klarić, Lovro Šipek (Sveti Jakov, Jadranovo) i Leon Petz (Vargon, Rijeka), dok Slovence predvode aktualni juniorski europski prvak u brzinskom izbijanju Gašper Povh zajedno sa Jakom Štremfelom s kojim je europski viceprvak u štafetnom izbijanju.

U subotu će se u vremenu od 9 do 20 sati odigrati susreti u dvije skupine, dok su u nedjelju od 8 do 12 sati na programu final i susret za 3. mjesto. Na turniru će se igrati discipline pojedinačno klasično, parovi, krugovi, te štafetno i precizno izbijanje.