Home Nogomet Ostalo Edi Baša dominira albanskom ligom – vodeći strijelac lige zabija i asistira!

Edi Baša dominira albanskom ligom – vodeći strijelac lige zabija i asistira!

SHARE

Neko vrijeme već nismo pisali o istarskim nogometašima koji igraju u inozemstvu, a u posljednje vrijeme nas Pazinjan Edi Baša svojim sjajnim igrama nagovara na to. Podsjetimo, Baša je ovog ljeta makedonski Borec Veles zamijenio albanskim Kukesijem u transferu koji je prošao nekako ‘ispod radara’ ovdašnje sportske javnosti.

Sada, četiri mjeseca kasnije, Edi Baša je najbolji igrač te momčadi, a možda i cijele albanske lige. Naime, u devet nastupa u najjačoj albanskoj ligi upisao je pet pogodaka i dodao dva asista, čime je sudjelovao u čak 41% svih pogodaka svog Kukesija.

Baša je trenutno s pet pogodaka i prvi strijelac lige, a njegov Kukesi je drugi na ljestvici, sa 17 bodova i utakmicom manje od vodeće KF Tirane. Danas 28-godišnji Baša vrijedi najviše u svojoj karijeri, čak 275 tisuća eura. Ako nastavi ovako igrati, i ta će se cifra povećati.

NOVOSTI u 15:30 – Edi Baša je i danas, u susretu protiv Egnatie postigao svoj novi, šesti, pogodak u prvenstvu u pobjedi svog kluba 2:0 čime su došli na bod od vodeće Tirane.