Home Boćanje Ostalo EFEKT ‘JELOVICA+VOJKOVIĆ’ | Boćarice Pule na pragu svog prvog naslova prvakinja Hrvatske

EFEKT ‘JELOVICA+VOJKOVIĆ’ | Boćarice Pule na pragu svog prvog naslova prvakinja Hrvatske

Boćarice Pule napravile su veliki korak ka osvajanju svog prvog naslova prvakinja Hrvatske. Pulski klub je sa 15:9 prvi puta u svojoj povijesti slavio gostujuću pobjedu u boćarskoj dvorani u Hrastenicama, nad najtrofejnijim hrvatskim klubom, braniteljem titule i peterostrukim državnim prvakom Čavlima ŠB.

Puljanke su do tog uspjeha  stigle u do sada svom najvažnijem susretu, prvom ogledu finala doigravanja za naslov prvakinja Hrvatske ženske lige. Boćarice Pule i Čavli ŠB uoči prvog susreta finala.

U Čavlima Puljanke su od samog početka susreta počele graditi svoju pobjedu, uoči štafetnog izbijanja vodile su sa visokih 11:3, da bi konačno pitanje pobjednica na stranu gošći u reprezentativnom dvoboju bližanja i izbijanja u krug riješila Nives Jelovica pobjedom u nad Carrolinom Bajrić s izvrsnim rezultatom 26:21.

Presudnu prevagu na stranu pulskih boćarica donijele su njihove reprezentativke Nives Jelovica i Ria Vojković koje su bile stopostotne sudjelovavši svaka u osvajanju po šest poena. Odlično ih je pratila Ermina Zemunović, također bez poraza, sudjelovavši u osvajanju pet poena.

Udarni trio Pule u izravnih je šest dvoboja pobjedio čavjanske reprezentativke Carrolinu Bajrić, Nikol Belasić i Iru Nimčević koje su s druge strane svojoj ekipi donijele svega šest poena. Valja svakako istaći da je u disciplini pojedinačno klasično Vojković pobijedila aktualnu europsku prvakinju Bajrić 13:6, te da je u brzinskom izbijanju sa 36:34 uspjela pobijedili izvrsnu mladu Emu Maršanić.

Drugi susret finalne serije igra se u subotu, 29. travnja 2023. od 10 sati u pulskoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda i u njemu je Puli dovoljan i remi za osvajanje naslova prvakinja Hrvatske.

Ukoliko u drugom susretu pobjede Čavle ŠB bilo kojim rezultatom već u nedjelju, 30. travnja također u Puli od 10 sati igrati će se treći, odlučujući susret finala.

Previous articlePazinjan Albert Ivančić kao suvozač Mandiću prvi u klasi na WRC 2023!
Next articleNAPRAVIO ČUDO | Alen Paliska se na društvenim mrežama oprostio od dosadašnje uloge u projektu “stomajlerice”