Home ISTRA Biciklizam Efektan završetak Istrian Spring Trophiesa 2021: Slijedi četverodnevna utrka kojom će biciklisti...

Efektan završetak Istrian Spring Trophiesa 2021: Slijedi četverodnevna utrka kojom će biciklisti povezati cijelu Istru

Vrijeme je i za posljednju, četverodnevnu utrku Istrian Spring Trophiesa: 17. Istrian Spring Trophy / trofej istarsko proljeće koji će se od 11. do 14. ožujka voziti po atraktivnim lokacijama diljem Istre. Osim sportskog naboja i rezultata, jedna od motivacija je i povezivanje najljepših istarskih obalnih i kontinentalnih pejzaža upravo biciklizmom kao sportom – ambasadorom za turističku sezonu 2021. u Istri.

Trofej istarsko proljeće ove se godine vozi po sljedećem planu:

11. ožujka – prolog u Umagu: Umag – Umag – pojedinačni kronometar – 1.7 km
12. ožujka – Prva etapa: Poreč – Funtana, duljine 168 km s brdovitim dijelovima rute
13. ožujka – Druga etapa: Vižinada – Motovun, duljine 165 km – planinska ruta s ciljem na brdu, tzv. Kraljevska etapa
14. ožujka – Treća etapa: Marčana – Umag, duljine 143 km, brdovita ruta

Start svih utrka je u 11 sati, a direktor Istrian Spring Trophiesa, g. Ivan Črnjarić, objavio je i odlične rezultate drugog testiranja svih sudionika na Covid – 19:

„Ono što nas posebno veseli je da se ovo sportsko događanje odvija po visokim zdravstvenim standardima Međunarodne biciklističke federacije (UCI – Union Cycliste Internationale), Nacionalnog stožera Republike Hrvatske i Stožera Istarske županije kod čega, naglašavamo, u drugom krugu testiranja na Covid – 19 od 08. ožujka 2021. svi naši natjecatelji bili su negativni. Nadamo se i vjerujemo da će se takvo stanje održati do zadnjega dana i time još jednom potvrditi Istru kao discipliniranu regiju sigurnu za prihvat turista u sezoni 2021., i pred domaćom i pred međunarodnom zajednicom.“

Podsjećamo i da na ovogodišnjim Trofejima Istarsko proljeće / Istran Spring Trophies sudjeluje 29 timova, iz 17 zemalja svijeta među kojima su i ekipe iz dalekog Kazahstana i SAD-a, a uz sudjelovanje i 3 Pro Teama najvišeg UCI ranga koji su odnijeli prva mjesta na dosad održanim utrkama:

Bardiani Bardiani – CSF – Faizanè, Italija (1. mjesto, Trofej Umag, biciklist Filippo Fiorelli)

Vini Zabù – Brado – KTM, Italija (1. mjesto Trofej Poreč, biciklist Jakub Marczenko)

Equipo Kern Pharma, Španjolska (2. mjesto Trofej Umag, biciklist Sanz Unzue Enrique)

Organizator sve tri biciklističke utrke je BK Meridiana Kamen Team iz Pazina. Utrke se pod vodstvom Ivice Gržinića, sportskog direktora Istrian Spring Trophiesa, održavaju između 9 i 22 godine. Za više informacija o utrkama koje slijede obratite im se putem kontakta:

t: + 385/ 91 280 1078 ili 95 533 7775