Home Nogomet Ostalo Emanuel Valenta naplatio lanjskih 19 pogodaka i pronašao novi klub

Emanuel Valenta naplatio lanjskih 19 pogodaka i pronašao novi klub

SHARE

Dosadašnji napadač porečkog Jadrana Emanuel Valenta pronašao je novu sredinu. Da se radi o ozbiljnom klubu, govori i činjenica da su mu danas putem web stranice čestitali rođendan pa koristimo i mi prigodu da mu zaželimo sve najbolje na sportskom i privatnom planu.

On je postao novi član talijanskog četvrtoligaša Francavilla Veronese gdje će mu trener biti Giovanni Arioli, nekad priznati igrač, između ostalih, Pro Patrie, Mantove, Parme i Pro Vercellia. Podsjetimo, Valenta je karijeru započeo u Livadama, odakle je otišao u Trviž gdje je igrao najduže u svojoj karijeri, čak četiri godine.

Nakon toga odlazi u Pazinku, Novigrad, Ankaran iz Hrvatinija, zagrebački Maksimir i na koncu je stigao transfer u porečki Jadran gdje je potvrdio svoju afirmaciju, iako je u međuvremenu igrao i za talijanski Olginatese.

U prošloj sezoni je u sklopu Treće HNL Zapad postigao 19 pogodaka u 33 nastupa. Ovog ljeta prošao je pripreme s Istrom 1961 gdje se ipak nije dugo zadržao, iako ga je stručni stožer ocijenio itekako pozitivnom ocjenom.