Home Nogomet Treća HNL Zapad Emilio Celestin Vidas vratio Kovare iz ponora do egala

Emilio Celestin Vidas vratio Kovare iz ponora do egala

Pravi prvenstveni istarski derbi odigrali su danas Rovinj i Rudar. Dojam je da s terena zadovoljniji odlaze gosti koji su 20 minuta do kraja susreta bili u zaostatku dva pogotka. No, u 64. minuti Kovačević iz igre vadi Brazilca Joa i uvodi Emilia Celestina Vidasa, ali i Valentina Stepčića, koji je pripremio mnoge opasne situacije po domaće.

“Njegov” napadač još iz rabačkih vremena uzvratio mu je dvama pogocima, u 72. i 75. minuti, za konačnih 3:3. Rovinježi su nakon vodstva Salihovića u 37. minuti vrlo brzo uzvratili preko svog veznjaka Paulinića, a onda u prvih deset minuta nastavka preko Marka Heraka došli do 2:1, a ubrzo semafor pokazuje i 3:1.

Na kraju utakmice zbog drugog žutog kartona isključen je Marko Načinović, ali je ovaj bod Kovarima veliki zalog za optimizam pred susret s Nehajem u Labinu. S druge strane, Rovinježi sada putuju na gostovanje u Medulin, gdje će također biti favoriti.

ROVINJ – SRC Valbruna – TREĆA NL ZAPAD – 6. kolo – SUDAC: Mario Prpić (Rijeka) POMOĆNICI: Luka Milković (Viškovo) i Nenad Marušić (Matulji) DELEGAT: Željko Tulić (Rijeka)

ROVINJ – RUDAR 3:3 (1:1)

Strijelci: 0:1 Salihović 37′, 1:1 Paulinić 39′, 2:1 Herak 52′, 3:1 Blažina (ag) 56′, 3:2 Vidas 72′, 3:3 Vidas 75′

Žuti kartoni: Starčić, Perković, Paulinić (Rovinj) Salihović, Bilić, Josiel Oliveira, Vidas (Rudar)

Crveni karton: Načinović M. 90′ (Rudar, dva žuta kartona)

ROVINJ: Starčić, Butući, Buljević (46. Acquavita), Perković (89. Šerifović), Matošević, Herak, Pinčan, Tošić (79. Lazarić), Paulinić (79. Kazalac), Peev, Bernobić P.

Trener: Nino Kos

RUDAR: Blažina, Načinović A., Božičević, Salihović (88. Krištofić), Juričić (90. Licul), Bilić, Halilčević (64. Stepčić), Kurtić, Načinović M., Hrvat, Josiel Olivera (64. Vidas)

Trener: Vedran Kovačević