Home ISTRA Ostali sportovi Endi Petrić potpisao za Labinjane

Endi Petrić potpisao za Labinjane

Napokon je prekinuto ozračje velikog iščekivanja. Dvije zadnje sezone, po službenim statistikama, stalni član udarne skupine TOP-5 premijer-ligaških vratara, dugo vremena i vodeći – Endi Petrić, prvo je, za sad i jedino, pojačanje Mladog rudara.

 

[1]

 

Rezultat je to dugih i uspješno okončanih pregovora s vodstvo labinskog prvoligaša koji su okrunjeni jednogodišnjim ugovorom. „Imao sam nekoliko dosta nedefiniranih inozemnih ponuda, no Mladi rudar je bio najkonkretniji i odlučio sam narednu sezonu odigrati u Labinu. Nadam se da ću opravdati očekivanja. Vjerujem da možemo biti u gornjem domu prvenstvene ljestvice“, bio jer kratak ali jasan Petrić.

 

Petrić se vraća kao najbolji domaći vratar u povijesti labinskog muškog rukometa. Karijeru je počeo u labinskom Rudaru, a prvo prvoligaško iskustvo stjecao kod Franka Milete kao treći vratar, pored makedonskog reprezentativca Petra Misovskog i Riječanina Igora Dokmanovića. Potom je dvije sezone proveo u austrijskom Grazu i jednu u norveškom Kristijansundu. Slijedi premijer-ligaška sezona u Umagu i dvije u Buzetu. Do sad je, uz stotinjak internacionalnih, sakupio preko stotinu pedeset utakmica u najjačem hrvatskom rukometnom razredu.

 

Petrićevim angažmanom u Rudarskoj su učinili krupne korake na dva polja. Na prvom, za sad najvažnijem, njegov dolazak znači sezonu bez pretjeranih stresova po pitanju ostanka. Na drugom, koji je još uvijek obvijen velom tajne, Petrić je svojevrsni „kamen temeljac“ projekta Premijer-liga u koji se, prema pouzdanim informacijama dobivenim od osoba vrlo bliskih čelnicima iz Rudarske, ambiciozna uprava labinskog prvoligaša kani upustiti već naredno ljeto.

 

Inače rukometaši Mladog rudara, pod vodstvom trenera Diega Datosa i njegovog pomoćnika Zdenka Batinića, kreću s pripremama za novu sezonu u ponedjeljak 01. kolovoza u 19:45 za kad je, u labinskoj Sportskoj dvorani Srednje škole „Mate Blažina“, zakazana prva prozivka. Prvu prvenstvenu utakmicu Labinjani igraju 10. rujna protiv istoimenog novaka u Dugom Selu. Debi pred svojim navijačima imati će tjedan dana kasnije protiv Županje.

 

Trener Datos nakon Petrićevog potpisa očekuje sezonu bez većih turbulencija ali ipak priželjkuje još jedno pojačanje: „Ne treba posebno naglašavati što za ovu momčad znači vratar klase Petrića. Osim vratarskih kvaliteta on nam je važan i kao osoba koja je  svojom srčanošću i sportskim entuzijazmom uvijek bio velika podrška i poticaj ostatku momčadi. Za miran san, ako to bude moguće, očekujem još jedno pojačanje na vanjskim pozicijama.“

 

Next articleKomisija za mali nogomet ucijenila Nedešćane,