Home ISTRA Ostali sportovi EUROCUP ISTRE | Natjecalo se 40 klubova iz četiri države

EUROCUP ISTRE | Natjecalo se 40 klubova iz četiri države

Karate klub Finida iz Poreča organizirao je ove subote (09.11.2019.) 21. međunarodni karate turnir, EUROCUP ISTRIA 2019., u borbama i katama za sve uzraste.

Ovogodišnji EUROCUP ISTRE održan je u SRC „Veli Jože“, okupivši 360 natjecatelja iz 40 klubova i 4 europske države: Hrvatske, Italije, Poljske i Slovenije. Na čelu sa Vrhovnim svjetskim sucem turnira, gosp. Vladimirom Đerekom iz Zagreba, suđenje su vodili: Marijan Kos, Tibor Mateša, Miladin Matković, Vladimir Cvjetan, Jadranka Kovačević, Dejan Aleksić, Renato Strišković, Riccardo Sgardeli, Goran Jovanić, Filip Grgurić, Nenad Katalinić, Goran Buljan, Mladen Tomašić, Karla Čupić, Karlo Veršić, Tamara Lubiana, Tomislav Stojanović (Hrvatska) te Matjaž Bertoncelj, Dalibor Pavlović, Arben Osmanaj, Igor Jadric, Marjan Faganel iz Slovenije.

Na svečanom otvorenju 21. EUROCUPA ISTRE 2019., prigodne riječi dobrodošlice izrazio je predsjednik Organizacijskog odbora EUROCUPA ISTRE Mirko Banović i gradonačelnik Grada Poreča gosp. Loris Peršurić, koji je ujedno i proglasio 21. EUROCUP ISTRIA 2019. otvorenim.

U nastavku svi učesnici i gledatelji imali su priliku uživati u uzbudljivim borbama i atraktivnom prikazu kata. Nakon cjelodnevnog natjecanja i na osnovu ostvarenih rezultata, formirao se konačan poredak klubova, te su prva tri mjesta zauzeli KK Zamet, KK Kastav i KK Finida Poreč. Karate klub Finida iz Poreča, proglašen je za najuspješniji klub u katama, dok je Karate klub „Kastav“ proglašen za najuspješniji klub u borbama.