Home ISTRA Nogomet FABRIKA JE ŠLA REMENGO | Potpićanci izgubili gotovo sve pionire, klub mora...

FABRIKA JE ŠLA REMENGO | Potpićanci izgubili gotovo sve pionire, klub mora u niži rang?

Najpoznatija pjesma grupe Histri, objavljena 1992. godine, „Ale ale“, u sebi nosi stihove – „Diretur je lipo reka, pali smo na dno, fabrika je šla remengo, tutti na biro!“ Otprilike u tom tonu danas je jasno da potpićanski brod više ne može ploviti, rupe su sve brojnije i veće te nakon što je prošao prijelazni rok, ne postoji „mađioničar“ koji će napuniti igrački kadar pionira koji su nužni za igranje Prve ŽNL.

Bjesomučno „lupanje para“ u seniorski pogon u kombinaciji sa zanemarivanjem djece, odnosno njihovih želja i potreba dovelo je do toga da su ljuti roditelji 31. srpnja odlučili ispisati dvocifren broj igrača iz ionako opustošenog omladinskog pogona – te je sada jasno, Potpićan Učka 72 više legalnim i legitimnim putem ne može ostati član Prve ŽNL.

Ostaje veliki žal zbog toga što je igralište na Dumbrovi bilo „prvi dom“ braći Drndić, Buršiću, Krištofiću, Fabletu, Fejziću i mnogim drugim velikim igračima istarskog nogometa. Na kraju, ostaje ipak nada kako će se Potpićanci „spustiti“ samo jednu ligu pa u Drugoj ŽNL imati selekciju juniora koja je, koliko-toliko, brojna.

Tko zna, možda je ovo samo korak natrag kako bi se jednog dana napravila dva unaprijed. Bilo kako bilo, ovo je svojevrsna tragedija, a IO NSŽI-a sljedeći tjedan mora donijeti odluku kako će se Prva ŽNL igrati s 11 klubova, dok će posljednje mjesto u Drugoj ŽNL najvjerojatnije popuniti Potpićan, a Raša 1938 i Istra iz Tara trebali bi ostati županijski trećeligaši.