Home Nogomet HNK Rijeka Fausto Budicin novi je voditelj Škole nogometa HNK Rijeka

Fausto Budicin novi je voditelj Škole nogometa HNK Rijeka

SHARE

Fausto Budicin novi je voditelj Škole nogometa HNK Rijeka. Budicin je više nego poznato ime u riječkim nogometnim krugovima, u dresu Rijeke skupio je ukupno 159 nastupa ostavivši dubok trag.

U dugoj i uspješnoj karijeri Budicin je od 2014. do 2016. nosio i dres Rijeke II pomažući mladim igračima u stasanju, te je logično svoj put nastavio u Školi nogometa Rijeka gdje je vodio momčad starijih pionira u Prvoj HNL Bio je ujedno i dio prve ekipe u Kranjskoj Gori gdje je pod paskom Matjaža Keka brusio trenerski talent.

Budicin je zatim svoj trenerski put nastavio u Orijentu da bi nakon zapaženih rezultata preuzeo klupu prvoligaša Istre 1961.

“Zahvalio bi se svima u klubu na povjerenju jer obnašam bitnu funkciju i nadam se da ću opravdati ukazano povjerenje. Pri odluci sam se vodio i srcem. Moram biti iskren i reći da je funkcija voditelja Škole nogometa najveći izazov u mojoj karijeri”, rekao je Fausto Budicin.

Ulog trenera juniora Rijeke preuzet će Dragan Tadić.

“Hvala ljudima iz kluba na pozivu i povjerenju, vidio sam da postoji velika želja da se vratim. Meni je to velika čast jer ja sam dijete ovog kluba. Bio sam i pomoćni trener, put me je odveo u Katar. Vratio sam se u siječnju, ova prilika mi se činila odličnom jer vjerujem da mogu puno dati u razvoju igrača”, rekao je Dragan Tadić.