Home Nogomet Istra 1961 Fausto Budicin pred prvi susret kvalifikacija: “Istra 1961 ima sve za izgubiti,...

Fausto Budicin pred prvi susret kvalifikacija: “Istra 1961 ima sve za izgubiti, a ja želim da moji igrači pokažu kvalitetu koju imaju!”

SHARE

Fausto Budicin sjajan je trener Orijenta 1919 koji u narednih sedam dana ima dva veoma bitna susreta, iako mnogo bitnija za pulskog prvoligaša nego za riječkog drugoligaša.

Podsjetimo, prva se utakmica igra u nedjelju 02. kolovoza s početkom u 20 sati, a u njoj za Riječane neće nastupiti Ennio Travaglia i Matija Vidas, oba prvotimca, na obrambeno bočnim pozicijama Orijenta 1919.

Uvijek dostupni Budicin djeluje miran: „Nekakav pritisak je uvijek prisutan, ali ovo je specifična situacija, teško je precizno odrediti kakvi dočekujemo utakmicu, obzirom na to da od ožujka nismo odigrali pravu utakmicu.“

Dojam je da manje mirni trebaju biti Puljani: „Istina, oni imaju sve za izgubiti, a ovaj dvoboj se nekako rijetko naziva onakvim kakav je, a to je ne baš neravnopravan, kad se pogleda njihov budžet i ambicije pa se usporedi s našima.“

O Istri 1961 Budicin je rekao: „Mislim da imaju bolju momčad od rezultata koje su ostvarili, a najveća opasnost sigurno su im Gržan, Guzina i Delić, ta trojka naprijed.“ Za kraj, Budicinu kao rođenom Rovinježu nije baš lijepo igrati protiv „svojih“, iako je on više „istarski“ od mnogočega u Istri 1961:

„A rekao sam već, da sam mogao birati bilo kojeg drugog protivnika, izabrao bih. Ali nisam, pa nam slijedi 180 minuta u kojima ću napraviti sve da moja momčad iz toga izađe kao pobjednik. Previše pričamo o nekim stvarima koje ne bi trebale biti bitne, a ja želim samo da moji igrači pokažu kvalitetu koju imaju i da si nemamo što zamjeriti na kraju dvomeča. Ako nam to donese plasman u Prvu HNL, nitko sretniji od nas“, rekao je na kraju Budicin.