Home ISTRA Nogomet Fažanci u Slavoniju, Dalmatinci u Novigrad

Fažanci u Slavoniju, Dalmatinci u Novigrad

Održan je ždrijeb pretkola državnog Kupa, a istarski klubovi koji su čekali svoje protivnike su finalisti županijskog Kupa, pobjednik Novigrad i fažanska Mladost.

Utakmice su na rasporedu 23. kolovoza s početkom u 16:00 sati, a klubovi suglasni oko promjene termina mogu odigrati utakmice i za vikend 19. ili 20. kolovoza.

Novigrad je dobio na papiru lakši posao. Na Laco dolazi Zmaj iz Blata. Lani deveta momčad Treće HNL Jug nije bezopasna, ali sigurno na sjeverozapad Istre ne dolazi kao favorit. Ponajviše zato jer slove kao izrazito domaćinska momčad, lani su na svom terenu osvojili 39 od sveukupno 46 bodova.

Od poznatijih igrača, u njihovim redovima je samo Luka Batur, nekad stoper Istre 1961, a koji je u karijeri nosio i dresove Raštana, Šibenika, Samobora, Lokomotive, Dinama, Zadra i Kopra.

Požeška Slavonija biti će domaćin fažanskoj Mladosti. Lani šesta momčad Treće HNL Istok u tom će susretu definitivno biti favorit, i zbog domaćeg terena, ali i kadra kojeg na raspolaganju ima trener Krešimir Brkić, bivši poznati nogometaš Osijeka i Rijeke.

Mladi napadač Ivan Jakešević prva je opasnost za Mladost, ako ostane u Slavoniji, a nezgodni su još i Bruno Boban (dijete tadašnjeg Kamen Ingrada) te Valentino Podobnik.