Home ISTRA Ostali sportovi Filip Zoričić: Osnivamo neformalni sportski razred

Filip Zoričić: Osnivamo neformalni sportski razred

SHARE
Filip Zoričić, ravnateljs pulske Gimnazije

Ravnatelj pulske Gimnazije jedan je od najagilnijih ljudi među svojim kolegama. Kad ga pratite na društvenim mrežama, stječete dojam kako dan tog čovjeka ima 48 sati. Na IstraSportu je “završio” zbog jedne sportske zanimljivosti.

Naime, ravnatelj Zoričić obznanio je kako je Gimnaziji u planu osnivanje sportskog razreda, a mi smo ga upitali po čemu će se razlikovati od ostalih: “To će biti neformalni sportski razred u kojem ćemo od iduće školske godine pokušati okupiti one koji se bave sportom. Dakle imat će program kao i ostali razredi opće gimnazije, ali će svi đaci biti sportaši, kategorizirani, savezni… On se dakle neće po ničemu preveć razlikovati od ostalih u programu, ali ćemo im se prilagoditi prema obvezama u pisanim i usmenim provjerama, predavanja o sportskoj pedagogiji i sl. održavat će im vanjski predavači prema dogovoru škole s njima i sl.”, rekao je ravnatelj pulske gimnazije.

Objasnio nam je nakon toga da se u pulskoj gimnaziji čak 200 učenika, gotovo trećina sveukupnog broja, bavi sportom. Ipak, ti đaci neće biti pošteđeni: “Nećemo raditi nikakve kompromise, osim što ćemo paziti da nemaju provjere dan nakon sportskog natjecanja ili tome slično.”

Cijela ideja otvara mogućnost osnivanja sportskog dijela Opće gimnazije, svojevrsno prijelazno rješenje ka osnivanju Sportske gimnazije u Puli? Ima li ikakvih izgleda za takvo što?

“Mi smo radili ankete po osnovnim školama u Istri i još nismo sigurno da bi to bilo moguće pa za sad krećemo s “eksperimentom” navedenog tipa razreda. U budućnosti to može biti razred sportske gimnazije i svakako da nam je to cilj.”

Što reći, nego bravo ravnatelj Zoričić i pulska Gimnazija!