Home Nogomet HNK Rijeka Flego: Apsolutno smo za lige na razini središta, predložili bismo i da...

Flego: Apsolutno smo za lige na razini središta, predložili bismo i da se pojedine utakmice snimaju!

SHARE

Opširan je, na našu zamolbu, bio i nekadašnji opasni napadač, a danas priznati trener Edo Flego, koji je već neko vrijeme osoba od odgovornosti i moći u omladinskom pogonu HNK Rijeka: „Jako smo zadovoljni ligom središta, njenom organizacijom kao i kvalitetom same lige u kojoj se pretežno natječu mladi nogometaši trećeligaških i četveroligaških klubova u ovoj regiji, uz dva prvoligaša, Istru i Rijeku“, započeo je Flego pa nastavio:

„Samim tim što liga posjeduje određenu kvalitetu odlučili smo da od ove sezone se natječemo s ulaznim godištem u kategoriji mlađih i starijih pionira. To nismo učinili iz razloga da bismo podcijenili neku drugu ekipu ili njezin rad, nego isključivo radi boljeg i bržeg razvoja igrača. Tereni na kojima se igra su pretežno umjetna trava, a ima i onih koji imaju prirodnu travu, koja se uredno održava, što je jako dobro. Naravno, i to utječe na razvoj, jer kako na terenu primijeniti ispravno neki tehnički element ako ti podloga nije odgovarajuća. Utakmice koje se igraju posjeduju određene zahtjeve koje mladi igrač treba ispuniti. To je dobro jer igrač daje maksimalan angažman, što donosi natjecateljsku neizvjesnost same utakmice, a u konačnici i natjecanja u ligi. Predložili bismo da se u budućnosti uzme u razmatranje da se pojedine utakmice snimaju, i da se i na tom planu digne kvaliteta lige, koja će sustavno razviti i trenere za koje smatramo da su ključ u razvoju mladih igrača.“

Flego koji je svojom titulom čovjek od najvećeg autoriteta na ovu temu: „Apsolutno smo za to da sve predložene kategorije igraju u jedinstvenoj ligi NS Rijeka, jer ne bi bilo dobro izgubiti kvalitetu koju imamo, uz naravno moramo raditi na tome da bude još i bolje. Ako pričamo o količini utakmica, i pogledamo model  ligu 14 klubova, tu bi se igralo ukupno 26 utakmica, što i nije loše. Kod drugog modela imamo ukupno 21 utakmicu,  ali i play-off. Sam ulazak u play-off donosi zanimljivost i neizvjesnost, pogotovo u onim utakmicama koje mogu odlučivati koji će se klub s dvije kategorije plasirati u play-off nakon odigrane lige. To daje motiv i igračima i trenerima. Svakako smo za ligu koja će imati play-off, i ono što bismo predložili je da se igra dvokružno u play-off sustavu, jer koliko god mi trenirali, ono najvažnije i najdraže u nogometu, su igranje utakmica u kojima uživaju igrači, treneri i publika”, završio je Flego.